25.1.2011

TSI Bambi ompeluohjeet

Tässä on nyt kuvien kera ompeluohjeet TSI bambeja varten. Jospa tästä on jollekin hyötyä. Jos ohjeessa on jotain epäselvää, lisää saa toki myös kysellä.

1. ompele korvien kaaret ja käännä korvat oikeinpäin
2. Aseta kylkikappaleet vastakkain ja ompele nessä olevasta merkistä edessä olevaan merkkiin asti. 
3. Taita korvat pituusssuunnassa ja ompele ne pääkiilaan kiinni aivan värirajan reunasta. 
4. Neulaa kiila tarkasti pään toiseen puoleen kiinni niin että kiilassa ja päässä saumavarassa ovat merkit osuvat vastakkain. 
5. Ompele kiila kiinni aloittaen ja lopettaen saumanvaran päästä reunasta. Ompelin korvaan myös saumanvaraan vielä yhden tikin korvan kiinnipysymisen varmistamiseksi. 
 6. Tee samoin kiilan toiselle puolelle. Kaikkien saumojen pitäisi päättyä vastakkain. 

7. Ompele selkäsauma kiilan päästä takana olevaan merkkiin asti. 
8. Ompele haarakappaleet toisiinsa kiinni ylhäältä. Jätä keskellä oleva korkea kohta ompelematta, siitä tulee kääntöaukko.
9. Neulaa haarakappale jalkoihin kiinni. Pidä huoli että selkäsauman pää ja haarakappaleiden saumat menevät kohdakkain. Aloita ompelu edellämainittujen saumojen risteyskohdasta. Ompele ensin toinen puoli ja neulaa ja ompele sitten toinen puoli kiinni. Tarkista että kaikkien saumojen päät osuvat kohdakkain. 
10. Leikkaa saumanvaroihin pieniä lovia niihin kohtiin joissa on jyrkkiä mutkia. 
11. Käännä bambi mahassa olevan aukon kautta ja täytä bambi. Kääntämisessä ja täyttämisessä avuksi voi käyttää jotain pitkää ja tylppää työkalua. Minä käytän tuollaista isoa neulepuikkoa. Täyttäminen kannattaa aloittaa päästä ja jaloista.
12. Parsi täyttöaukko lopuksi siististi kiinni. 

Valmis. :)

10 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä niin suloisuuksia <3 se pinkki ja musta oli myös todella herkkuja!
  Saako tätä ohjetta käyttää jos piirtelisin itse jostain kakaasta bambin kaavat ja ompelisin silleen? ( rahatilanne ei salli vielä ostaa tuota ompelu pakettia vaikka sekin on pakko kyllä joskus ostaa.. )

  VastaaPoista
 2. Jossu tietysti omaan käyttöön saa hyödyntää ohjetta jos siitä on apua.

  VastaaPoista
 3. Taas tuli vahvistusta sille, miksi näitäkään käsitöitä ei voi ihan polkuhintaan myydä - hurja määrä työtä sulla bambien ompelussakin! Ja ihanaa että viitsit julkaista ohjeet kaikkien käyttöön - tällainen ompelutaidoton tosin voi vain ihastella :)

  VastaaPoista
 4. Okei, haastetta riittää, kerron, jos joskus saan sen pinkin kasattua :) Kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 5. Tulin vaan nopeasti kertomaan, etta suuri kunnioitus, kumarrus ja niiaus sinulle, olet ihan mielettoman aikaansaava, tehokas ja lahjakas ihminen!! Todella ihailtavaa!! Ja Bambi on tosi suloinen, sinun itse painamasi kangas nimenomaan aivan taydellinen! :)

  Kiitos, tulee hyva mieli aina, kun taalla kay! (Ja ei kun ottamaan itseaan niskasta kiinni.. jos vaikka tehokkuutesi tarttuisi..!! <3)

  VastaaPoista
 6. Kiitos erittäin hyvästä ohjeestä!
  Onkohan tulossa vielä jotain värejä, et saisin lasten kans lopullisen päätöksen tehtyä ja tilauksen matkaan?

  VastaaPoista
 7. Kiitos :)

  Intianminttu kyllä se varmasti onnistuu!
  Anonyymi kyllä muitakin kokeiluja on vielä tulossa, mutta en ehdi aivan heti. Ehkäpä ensiviikolla.

  VastaaPoista
 8. Kyllä nämä sinun bambit on vain niin täydellisiä. Yhdellä sanalla :) Kiitos kovasti ohjeesta, tuon mukaan voisi yrittää joskus itsekin näpertää jostain kankaasta! Olet kiltti, kun jaat ideoita ja apuja muillekin, jotka eivät ole ostaneet sinulta mitään :)

  VastaaPoista
 9. Tää on ihana! Ostin tänään paketin mustaan bambiin, ruskeankin haluaisin, mutta molemmat (plus ne langat ja muut tykötarpeet mitä mukaan Silmusta ja solmusta jäi...) olisi ollet jo inan liikaa lohtushoppailuun. :) Bambi on aina ollut mulle se suosikki Disneyn elokuvista ja muitakin peuroja on posliisina kertynyt nurkkiin. Nyt saan kankaisen, kunhan uskallan tarttua saksiin ja saan tuon ompelukoneeni kesytettyä.

  VastaaPoista
 10. Täytyy tulla oikein kiittämään aivan mahtavasta ohjeesta ja ihanasta bambista! ostin Tampereen käsityömessuilta tee-se-itse vaaleanpunaisen bambi-paketin ja tänään valmistin sen kummitytölleni syntymäpäivälahjaksi. aivan ihana tuli! se täytyy sanoa, että sinulla on suuri ompelu-urakka noita tehdessä! Hattua nostan sinun ahkeruudellesi! :) vaikka itsekin olen vaatetus artseaani niin silti meni hetki ommellessa.. Ihania töitä teet, vastaisuudessakin meinaan ostaa tuotteitasi! :)
  -Tipi-

  VastaaPoista