4.1.2011

9 Ikean kassillista

Minulla on ongelma jonka laajuus on tuoreimman selvityksen mukaan yhdeksän (9) Ikeakassillista. Ikean kasseissa tämä ongelman laajuus on mitattu sen takia, että ongelma säilytetään tällähetkellä juuri niissä Ikean isoissa vahvoissa sinisissä kasseissa. Ongelman nimi on kankaat. Ihanat ja ei niin ihanat. Minun uuden vuoden päätös (ei lupaus koska lupaukset on usein huonosti pitävää sorttia) on, että tuo kassien sisältämän ongelman määrä pienenee ja mahtavaa olisi jos se vaikka puolittuisi. Kassien sisältö ei ole sellainen, että voisin kaikki kankaat käyttää yritystoiminnassa suoraan, vaan sisältö on sitäsuntätä, josta pitäisi jotain keksiä. Tietysti jos keksin ongelmalle sellaista käyttöä että joku tuotoksiin ihastuu niin tarkoitus on ne myydä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että alan tilauksesta tekemään kankaista jotain. Saa toki toivoa, mutta pääpaino minun tekemisellä on PaaPii Designin tuotteet eli käsin painetut pehmolelut ja pussukat ym. Tämän on tarkoitus olla kivaa harrastusta ja samalla kangasvaraston laihdutuskuuria. Ja ehkä tulen samalla ideoineeksi jotain josta on hyötyä myöhemmin.Näin aion päästä tavoitteeseen: Jostain kasseista löytyvästä, mahdollisesti siellä kauan maanneesta kankaasta pitää ideoida jotain ja toteuttaa se.  Tämän pitää tapahtua vähintään kerran viikossa. Päätän nyt, että se päivä on maanantai. Maanataisin siis tässä blogissa on esillä aina jotain sekalaista hörhellystä jota voisi nätisti sanoa vaikka uniikiksi tai ideoiden laukaisijaksi. Jos tästä päätöksestä lipsun niin mörökölli minut vieköön. EI vaan muistuttakaa jos alkaa uhkaavasti vaikuttaa siltä että maanataisin ei olekaan mitään tehtynä kangasvaraston laihduttamiseksi.  Tämäpä voisi samalla olla haaste! Eli sinä, joka ehkä tunnistat saman ongelman itsessäsi tai kotonasi, tule mukaan. Kaiva kerran viikossa varastoistasi jokin kangas jota olet marinoinut siellä ehkä vuosia ja tee siitä jotain. Jos sinulla on blogi niin hienoa ja mielenkiintoista olisi jos esittelisit tuotoksesi maanantaisin.  Ja tähän haasteeseen linkittäminen olisi myös mukavaa. 49 kommenttia:

 1. Minun ompeluharrastukseni on vasta ihan alkumetreillä, posti tuo ompelukoneeni tässä 3 tunnin sisään. Kankaiden hamstraaminen vasta alkaa ja olen salaa vähän kateellinen noista kauniista kankaistasi. Olen haastanut itseni poistamaan 100 tavaraa omaisuudestani. Haastetta siinäkin ;o) Luovuutta ja onnea toivotellen

  VastaaPoista
 2. Minulla on samainen ongelma kuin sinulla, mutta ei onneksi vielä ihan tuossa laajuudessa ;-) Mutta ongelmani on laajentunut myös lankapuolelle. Viime vuonna päätin tehdä asialle jotain ja olen lahjoittanut "jämä" lankoja ja kankaita paikalliselle vanhusten yhdistykselle jotka sitten tekevät niistä jotain, myyvät eteenpäin ja saavat rahaa virkistäytymiseen.

  VastaaPoista
 3. Ihania kankaita ja erittäin hyvä idea!

  Itse olen kangashamsteri (kaikkien muiden käsityötarvikkeiden lisäksi...) vaikka olenkin toivottoman huono ompelija. Tästä voisinkin ottaa kipinän siihen, että alan harjoittelemaan ompelemista. :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kankaita!
  Voi, haluaisin itsekin niin kovasti oppia ompelemaan... Ja saada kunnon koneen tietysti ensin.
  Tosin näillä lumilla olen alkanut neulomaan. Harjoiteltavaa riittää siinäkin.

  VastaaPoista
 5. heeeiii en mää ehdi!!! :D
  täällähän niitä lojuu mutta lupaan löysästi olla mukana haasteessa. :)

  VastaaPoista
 6. I´m in! Juurikin eilen siivosin työhuoneen kaappeja, kasseja ja pussukoita ja kirosin. Iso pino olisi myös sellaisia valmisvaatteita, missä on joku vika, mutta pienillä muutoksilla saisi kivan. Maanantaisin siis. Onneksi nyt on vasta tiistai :)))

  VastaaPoista
 7. -S- Sadan tavaran poisto kuulostaa hyvälle. Voit sitten tilalle hamsteroida kasan kankaita koska ne lasketaan vain yhdeksi. Eikös niin ;)

  Pipparainen lahjoittaminen kuulostaa oikein hyvälle idealle! Ehkä intoudun kankaiden osalta vielä samaan jos oikein alkaa nuo kasat kiusata.

  Marja loisto juttu! Harjoittelemaan vaan ja samalla katoaa kangaskasat :)

  Johanna tuo neulominen on minulle aika outoa touhua jonka haluaisin osata. Ehkä vielä joskus sitäkin..

  Hanna ei tän tarvi mukaantulioille olla noin rankaa kuin itse yritän. :D Riittää kun ainakin joskus tekee jotain semmoisesta kankaasta joka on jäänyt asumaan sinne kangaskaappiin vähän pitemmäksi aikaa.

  VastaaPoista
 8. Hei kiitos kun muistutit, että kankaat lasketaan vain yhdeksi. Kiitoskiitoskiitos. Ei mun tarvitsekaan tuntea huonoa omaatuntoa surffaillessani kangaskaupoissa. XoD

  VastaaPoista
 9. Voi ihme miten nättejä kankaita! Jään innolla odottamaan mitä niistä syntyykään... Hyvää alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on kans kankaita vaatekomeron ylähyllyillä ja lattialla laatikoissa, parisängyn alla neljässä laatikossa, lastenhuoneen kaappiin piilotettuna, levitettävän sohvan sisällä... niin ja vielä varastossakin! Eli KYLLÄ mukana olen haasteessasi, tosin välillä voi lipsua, kun aikaa on kuitenkin vain 24h/vrk.

  Yksi kankaiden hukkaamis vinkkilinkki löytyy mm. blogistani -TAYSiin kerätään nuppupeittoja!

  VastaaPoista
 11. Tässä olisi kyllä sellainen haaste, johon PITÄISI osallistua.... mutta ei taida rahkeet silti riittää, kun miettii viimevuotisiakin hyviä ideoita ja ajatuksia ja niihin verrattuna minimaalista valmistuneiden töiden määrään. Jään siis ainoastaan innolla odottelemaan sinun valmiita töitäsi.

  VastaaPoista
 12. Olen mukana! :) Niin paljon kun suinkin ehdin! :) Minäkin olen ihmetellyt mitä tekisin noille kankaille, langoille, taulupohjille, saville ym. kivoille hamstraus jutuille. Varsinkin, kun aika on usein aika kortilla, mutta nyt olen aloittanut! Jee!

  Ihanaista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 13. Heehheeh, onneksi en osaa ommella :), hyvä idea muuten. Pitäisi kyllä opetella ompelua, mutta jääköön vuodelle 2012, kun sitten luultavasti on enemmän aikaa...

  VastaaPoista
 14. Sama ongelma niin kankaiden kuin muidenkin kädentaitotarvikkeiden kanssa. Eikä ongelma ole mitattavissa IKEA-kasseissa....vaan kuutioissa...Voisin ottaa haasteen vastaan. Maanantai. Selväpä se, ensi maanantaista lähtien blogissani!

  VastaaPoista
 15. Voi että olisikin ihana haaste, mutta kun ei riitä aika! Mutta jospa mä yrittäisin edes vähän... ;D

  VastaaPoista
 16. No juuri tänään siivosin kangaskaapin ja olihan siellä pohjilla ihan unohtuneitakin kankaita.
  Mutta aika säännöllisestihän noita tulee ommeltua.
  Ihania rerokankaita näkyi pinossasi myös !

  VastaaPoista
 17. Ihanan värikylläisiä kankaita! Minähän voisin kysyä sinulta yhdestä tilaustyöstä. Mutta siitä lisää hieman myöhemmin :)

  VastaaPoista
 18. Tunnistan itseni mutta en myönnä että iso kangasvarasto on ongelma! ;)
  Hmm, hyvä idea kyllä tuo karsiminen, ompelu kerta viikkoon. Taidanpa sittenkin tarttua haasteeseen :)

  VastaaPoista
 19. Hyvä idea, kankaat ja myös langat valloittavat meilläkin jatkuvasti lisää tilaa...
  Varsinkin kirppikseltä löydetyt vanhat retrokuvioiset lakanat ovat ihastuttavia...
  Toisaalta vielä on kuitenkin niille kaikille tilaa :)

  VastaaPoista
 20. Mullahan on tismalleen sama ongelma, jatkettuna vielä sillä että jos kangas on oikein erityisen mieluinen niin en raaski tehdä siitä mitään :D

  Laitan kyllä haasteen korvan taakse, vaikka kangasvarastoja syksyllä harvensinkin siirtämällä pari ikean kassillista äidille ;)

  VastaaPoista
 21. Minulla on sellanen äitiyspakkauslaatikollinen kankaita, joista en ehdi tehdä ikinä mitään. ;D
  Lähtisin muuten haasteeseen, mutta en usko että jatkossakaan ehdin ainakaan just maanantisin. Heh. Jään siis jännämään mitä sinä saat aikaan. :)

  VastaaPoista
 22. Ääk, onhan noita kertynyt mutta minä en taivu aikatauluihin ;) tulee kun on tullakseen...

  VastaaPoista
 23. Jei! Mukavaa että löytyy haasteeseen mukaan lähtiöitä!

  Leena tuo sinun kuutioissa mitattava määrä kuulostaa aivan ihanalle! ;)

  Pilvitarha niin totta. Tuossa on muutama lempparikangas joita en ole raaskinut mihinkään käyttää VUOSIIN kun sitten sitä ei enää ole. Aivan hullua touhua! :D

  Katalaiina onhan kangasvarastosta tietty hyötyä mutta aina kun jotain lähtee tekemään niin kappas sitä mitä tarvitsisi ei olekaan tai ainakin jotain pientä puuttuu kuitenkin. Ja sitten se, että tuokin tila jonka nuo kankaat vievät voisi nytkin olla jossain tärkeämmässä käytössä :)

  VastaaPoista
 24. ... Ja siinä missä muut huokailee, musta tuli lähinnä kateellinen :) Aivan ihana ja mieletön varasto, voisin mielelläni kahlailla tuossa ikeakassien täyttämässä tilassa tuntikausia ;)

  Luulen, että tilanpuute on se suurin ratkaisija, että kangasvarasto pysyy miulla niukkana! Myös mies auttaa, kun alan haparoimaan, muistuttelee ajankäytöstä :D

  Lupaan kuitenkin tarttua haasteeseen siinä määrin, että pyrin ompelemaan kerran viikossa ;) Kuulostaako se osuus hyvältä? :)

  VastaaPoista
 25. Reilu vuosi ompeluksia harrastettu ja silti noit kankaita on jo jonkuverran kasautunut...
  (mitähän se on vuoden päästä?!)
  Eli haaste vastaanotettu ja jaan haastetta eteenpäin blogissani :)

  VastaaPoista
 26. Voisinpa osallistuakin, mulla on nyt joku iso vaihde muutenkin päällä :D Maanantaisin siis. Jos en ehdi maanantaiksi niin saanko julkaista sen joku toinen päivä? ;)
  Juuri siivosin kaappia (tai siis osan siitä, koska kerralla se olisi aivan liian iso urakka) ja sieltähän niitä löytyi... kankaita joiden olemassaolon tiesin kyllä, mutta en ole raaskinut tehdä mitään. Kankaita joita en ole uskaltanut leikata yhteenkään prjoektiin koska mielessä on ollut miljoona ompelusta niistä, mutta pelkään että jos leikkaan niin idea ei olekaan niin hyvä kuin joku toinen idea olisi ollut... Hullua :D

  VastaaPoista
 27. Paapii: tarkoituksenani on laittaa lähiaikoina kuvia työhuoneestani ja sen raivauksesta blogiin. Kun näet ne, niin kaikki ihanuus varisee hyvin nopeasti:D:D

  VastaaPoista
 28. Tämäpä toi sopivasti perspektiiviä minun ongelmalleni, alkoi jopa tuntumaan siltä, etteihän minulla varsinaista ongelmaa olekaan, kaikki kankaat (siis melkein) mahtuvat vielä näille kuuluvaan liinavaatekaappiin! Mutta voi, pientä kateutta tämä kyllä aiheuttaa, olisipa minullakin noin ihana kangasvarasto, vaikka onhan siinä se kääntöpuolikin.. :)

  VastaaPoista
 29. Annika ja Anni kaikki kankaat ei suinkaan ole mitään ihania. :D Joukossa on vaikka minkälaista josta ei irtoa mitään inspiraatiota. Mistälie madelleet vaivihkaa mun kangasvarastoon...

  VastaaPoista
 30. Voi kunpa uskaltaisinkin ottaa huippuhauskan haasteen vastaan! Vielä en ainakaan seuraavana, mutta ehkäpä joinakin maanantaina... ;) tänään on itselläni ollut niin kurja ompelupäivä ettei aikoihin. siispä jätin ompeluhommat sikseen ja tulin ihailemaan HIENOJA kankaitasi ja ihania painokuviasi!!! Mielenkiintoista nähdä, mitä ihanaa niistä vielä taiot!

  VastaaPoista
 31. Tekisipä mieli tarttua myös haasteeseen. Vaikka "aktiivisempaa" ompeluinnostusta ei ihan vuosia olekaan kestänyt, kankaita on ehtinyt kerääntyä.. Lupaan yrittää, jos en joka maanantai, joka toinen ainakin..:) Sopiiko:)

  VastaaPoista
 32. Ihanan näköistä tuo vihreä-ruskea-valkoinen apinakangas, jännityksellä odotan mitä siitä keksit!

  Haasteeseen en valitettavasti osallistu, koska olen niin aloittelija että ompeluni on vielä _todella_ hidasta - valmiita tuotoksia siis syntyy ehkäpä juuri vauhdilla yksi per viikko. Eikä kangasvarastojakaan mitään ihan mieletöntä ole vielä ehtinyt kertyä. :)

  VastaaPoista
 33. On kyllä ihania kankaita ja houkutteleva haaste! Ehkä jossain määrin voisinkin osallistua...täytynee omatki kangaskasat tutkia. :)

  VastaaPoista
 34. Täytyy kokeilla itsellä samaa korutarvikkeiden kanssa. Tuo 9 Ikean kassillista on kyllä todella kunnioitettava määrä noin ihania kankaita. Jäämme innolla odottamaan uusia aikaansaannoksiasi!

  VastaaPoista
 35. En yleensä tartu haasteisiin, mutta nyt on pakko :). Löysään omalta kohdalta kuitenkin sen verran, että komeroihin (öh.. ja mm. sänkyjen alle) varastoituneiden muidenkin käsityötarvikkeiden hyödyntäminen "maanantai"-projektissä käy.

  VastaaPoista
 36. Mahtava haaste! Ja just sopivaan aikaan, kun aloittelin jo vuoden alun kunniaksi kangasvarastojen tuhousprojektia.. Postaan tuloksia, kun ehdin.. Jatkossa pyrin myös siihen, että maanantaisin ilmestyy uusi tuotos blogiin :) (Armoa, jos se ei aina ole maanantai..) Otan mukaan myös langat.. Blogini nimi ehkä kertoo asiasta jotain ;)

  VastaaPoista
 37. Kyllähän noita kaikenlaisia käsityö- ja askartelukamoja kertyy ja niitä on kaikki paikat täynnä. :O(Meilläkin se sängyn alunenkin..) Eli joo saa laajentaa ja ei se ole niin nökönuukaa mikä viikonpäivä se sinne blogiin ilmaantuu. Itse yritän kuitenkin tuota maanantaita, että pysyisi joku rytmi tekemisessä, ettei unohdu.

  Ja tosikiva että näin moni innostuu! :)

  VastaaPoista
 38. Hyvä idea :)!! voisin ottaa haasteenkin vastaan kaikenlaisen käsityösälän muodossa, kun olen tehnyt edelliset projektit päätökseen :)

  VastaaPoista
 39. Taidanpa lähteä mukaan haasteeseen. Sillä täälläkin on vanhoja kankaita myllätty ja todettu, että kai niitä pitäis käyttääkin ennen kuin taas ostaa uusia...

  VastaaPoista
 40. Ihana haaste! Ja todella tarpeeseen! Itse olen aikamoinen kangas- ja lankahamsteri.

  Haaste on siis otettu vastaan! :)

  VastaaPoista
 41. Minä lähden myös mukaan haasteeseen. Eli maanantaisin löytyy myös minun blogistani kankaista tehtyä :)

  VastaaPoista
 42. Työstin tässä vähän haastettasi kankaiden ulkopuolelle. Ja laitoin blogiini esittelyn haasteesta, joka alkaa ensi maanantaina (linkitin myös tähän sun postaukseen, kun tästähän idea alun alkaen lähti muhimaan). Sieltä löytyy varmaan monta kertaa sellainen haaste, jossa voidaan käyttää niitä kankaita IKEA-kasseista, joten voit yhdistää sun ja mun haasteet. Tuupa kurkkaamaan! Ja muutkin kädentaitoihmiset, tervetuloa!

  VastaaPoista
 43. Tosi kiva idea, voisin kanssa jollain tavalla ottaa haasteen vastaan. Kivoja kankaita on kertynyt paljon, mutta aika tahtoo yleensä mennä muissa puuhissa kuin ompelussa. Jospa innostuisin antamaan ompelukoneelle puuhaa useammin :)

  VastaaPoista
 44. Kivaa että lisääkin osallistujia löytyy! Leena hienosti veit ideaa vielä eteenpäin. Tulen mukaan varmasti aina kun sattuu jotain sopivaa.

  VastaaPoista
 45. Mukaan mahti haasteeseen!!!
  Tää oikeesti tuli tarpeeseen;DDD

  VastaaPoista
 46. Hei!

  Mukana ollaan, vaikken lupaa että joka maanantai aikaan saisin jotain... Mutta yritän silti.

  t. Ousku delfi.vuodatus.net -blogista

  VastaaPoista
 47. Hyvä idea! Mun ongelmana on enemmänkin langat ja askartelutarvikkeet, joita kertyy jemmaan. Kuka voi vastustaa (skräppäys)paperia, jos näkee jotain kivaa? Lisäksi tulee mieleen ainakin muutama ikuisuusprojekti, joihin pitäisi nyt tarttua!

  VastaaPoista
 48. Mukana, mutta hieman sovelletusti. Siivosin juuri ompelutarpeitani ja raahasin varastoon 5 täyteen pakattua jätesäkkiä kankaita. Jätin kaappiin vain muutaman kankaan, joista olen ehtinyt jotain suunnitella, sellaisia töitä jotka pitäisi tehdä mutta ei saa aikaan (=housut itselle, laukku tietokoneelle yms.). Vasta kun nämä olen saanut tehtyä ja kankaat käytettyä, on lupa hakea varastosta uutta. Ja uusia en osta, enintään tukikangas/resori/vetskariosastoa :)

  VastaaPoista
 49. Ihan pakko lähteä mukaan...kun muutenkin on aikomus tyhjentää kangasvarastoa! Postauksista en tiä, onko maanantaisin, mutta koitetaan!! Kerrankin laihari, joka sopii mullekin!:)

  VastaaPoista