8.1.2011

Kangaskasseja, 2-laatua ja kysymyksiä edelliseen postaukseen liittyen

Minulta on aina joskus kyselty olisiko pöllökasseja mahdollista saada valkoisena. Minä olen sitä miettinyt. Mutta nyt löysin kasseja jotka voisivat ehkäpä voittaa tavallisen kangaskassin. Näiden kassien materiaali on 100% kierrätettyä. Kangas valmistetaan teollisuuden jätepuuvillasta, joka muuten jäisi kokonaan käyttämättä, sekä kierrätysmuovista. 80% materiaalista on kierrätettyä puuvillaa ja 20% PET kierrätysmuovia. Sain yhden kappaleen kokeiltavaksi ja laatu vaikuttaa hyvälle. Kangas on luonnonvalkoista. paksumpaa ja jämäkämpää kuin lakanapuuvilla ja soveltuu hyvin vaikkapa ostosten, kirjojen tai esim. luistinten kuskaamiseen. Ajattelin, että voisin kasseihin painaa pöllön tai esimerkiksi Myyryn. Innostutteko? Täällä olen taas tehtaillut pöllöjä. Minulla olisi kolme 2-laadun pöllöä kaupan. Niissä on mustissa kohdissa värivirhettä. Katso kuva. Valkoiset kohdat kuten massu ja kasvot ovat virheettömät. Myyn ne puoleen hintaan eli 12€/kpl +toimituskulut 2€ Varaa tähän komentoimalla ja lähetä sen jälkeen minulle sähköpostia.   


Bodypostauksen palautteesta riehaantuneena aion selvittää millaisia vähimmäismääriä esim. trikoota täytyy Suomessa painattaa ja millaisin kustannuksin. Ajattelin puuvillainterlockia. Mikä on teidän mielestä kipuraja painokuvioidun puuvillatrikoon hinnalle/metri? Kysyn tätä siksi, että voisin paremmin selvittää onko homma ollenkaan kannattavaa tai mahdollista. Painatusmäärät ovat luultavasti sitä luokkaa, että tarvitsisin kankaille myös useampia jälleenmyyjiä, joten aivan helppo juttu tämä ei varmasti ole.

Taidan olla aika hassu nyt! Tämä on aikamoista haaveilua ja teen sen vielä aivan julkisesti, hui minua! :D

24 kommenttia:

 1. Ai innostutaanko? Joooo!!
  Myyrykassi <3

  VastaaPoista
 2. Edelliseen postauksen bodit oli aivan mielettömän hienoja!!!!
  Kassi kuvan perusteellakin näyttää hyvältä ja Myyryhän olis ihku♥

  VastaaPoista
 3. Hintoihin en osaa ottaa kyllä mitään kantaa, kun en yhtään osaa ajatella mitä kangas + sen painaminen voisi metriltä maksaa, toivon kovasti että joku osaa sanoa tähän jotain :).
  Ihanaa että olet innostunut!!! Sinulla on ihan valtavasti suunnittelu ja ompelulahjoja :) joten anna palaa vaan! Uskoisin että pääkaupunkiseudulta ainakin voisit saada noita jälleenmyyjiä uusretroisia vaatteita myyvistä pikkuliikkeistä ja nettikaupoista!
  Minä uskon sinuun ja kykyihisi! ♥

  VastaaPoista
 4. Mulle kaksi 2-laadun pöllöä. Kangaskassit kuulostavat loistavilta!

  VastaaPoista
 5. Joo, valtava "Kyllä!" pöllökasseille! Ja jos pöllökukkaroita tulisi turkoosina, voisin ostaa siskolle sellaisen... -EJ-

  VastaaPoista
 6. Minä varaan pöllön! :)

  VastaaPoista
 7. Ja jatkan kommentointia... pelkäsin, että joku nappaa pöllön nenän edestä jos jään kirjoittamaan pidemmästi :)

  Kassit kuulostavat todella hyviltä! Itse olen innostunut kokeilemaan tossujen virkkausta Kiertin ekolangasta joka on myös ylijäämämateriaalista valmistettua. Aivan mahtavaa, että tuollaisia tehdään! Kassisi menisivät varmasti kaupaksi - tai minä ainakin ostaisin :)

  VastaaPoista
 8. Pöllökuosi puuvillainterlockina kiinnostaa kovasti! Kipuraja-asiaa mietin, enkä osaa minäkään suorilta sanoa, mikä se olisi... se nyt on selvää, että se aiempi yritys (mikä nyt olikaan se taho josta trikoota meinasit) oli aivan hävyttömän kallis -jopa uniikkikankaaksi. Hintaan tietysti vaikuutta myös kankaan laatu ja kulutuskestävyys, värien pysyminen jne... Tsemppiä painattajan etsimiseen, kohtuuhintaisen sellaisen. Selvää on, että ostajia printeillesi löytyisi. Minä toivon, että toimintasi pääsee kunnolla vauhtiin kun tuota osaamista ja ideoita ainakin on. Että haaveile vaan ja julkisestikin :) se on kovin piristävää!

  Tuli vielä mieleen, että esim. RuttuNuttuhan on tehnyt Riemulille suunnittelutöitä, oletko vastaavanlaisia hommia ajatellut tai ollut yhteydessä minkälaisiin kangasvalmistajiin?

  VastaaPoista
 9. Tämä kierrätysmateriaaleista valmistettu kassi olisi mielestäni aivan loistoidea. Varsinkin jos on tukevampaa laatua, että kestää sitten kunnon käyttöäkin, ehdottomasti ei kun tuotantoon! Aivan ihania myöskin nuo pöllöpussukat tuolla alempana! <3 Bodykuosit näyttivät myös tosi suloisilta, itselläni trikookankaan hinnassa kipuraja alkaa olla siinä 20 euron kieppeillä metri, mutta kyllähän näitä tosi söpöläisiä myydään kalliimmallakin ja näyttävät niistä ihmiset silti ompelevan!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteista! Taidanpa sitten muutamia kasseja hankkia.

  Mitä tuohon kangasasiaan tulee, niin en aio harkitakaan kankaan teettämistä mikäli kustannukset ovat hurjan korkeat. Mutta täytyy tietty selvittää ne, niin sitten tietää. Kipukynnys hinnalle on kaikilla varmaan vähän eri ja riippuu monesta asiasta, mutta olisikohan se suunnilleen tuossa parin kympin tienoilla?

  En ole ollut mihinkään tahoon yhteydessä kuosien myyntiin liittyen, ainakaan vielä. Voi olla etten koskaan olekaan, koska voin niistä itse ammentaa ja tehdä kaikenlaista. Mutta kuka tietää..

  VastaaPoista
 11. Kangastukun sivuilla on tälläinen hinta omakuosiselle puuvillavelourille 3990.00 € / 300m. Trikoolle ei hintaa ole... Mutta tosiaan 300m pitää tilata ja maksaa sitten noin paljon =/. Tosin jos sen saa myytyä niin jäähän siitä voittoa, jos myy vaikka 20€/m =).

  VastaaPoista
 12. Kuvittelisin että kasseille olis kysyntää, niitähän ei voi koskaa olla liikaa :D

  20e/m on viel kohtuu hinta hyvälaatuisesta, kiva kuvioisesta kankaasta, mut jos oikein ihastuttava kuosi (esim se myyrä) tulis, jonkatyylistä ei olisi muualta saatavilla, saattasin maksaa jopa likemmäs 30e metriltä (minä joka olen oikeasti todella pihi).

  VastaaPoista
 13. Mulle kipuraja on se 25 euroa, sillä hinnalla tulee tilattua aikas helpostikin ;)

  VastaaPoista
 14. Tuo kassimateriaali kuulostaa hyvälle, eihän se lakanakangas kauaa maitokassina kestä :)

  Uniikimpi trikoo voi minusta olla hinnakkaampaa, varsinkin kivan näköinen, silloin 25€ ei tuntuisi lainkaan pahalta hinnalta!

  VastaaPoista
 15. Täällä ainakin yksi joka fanittaa kaikkea mitä teet! Ihanaa, että on joku jolla on taitoa ja vielä haaveilee julkisesti. ;) Ihanaa!
  Itselleni se parikymppiä trikoon metrihinnaksi on aikas passeli. Varsinkin uniikki/tosi kivoja kuoseja on kiva ostaa. :) Ja sultahan noita ideoita pulppuaa, että anna mennä vaan!

  VastaaPoista
 16. Minäkin sanon JOO kangaskasseille! Varmasti menisivät kaupaksi jämäkät ja kauniit kassit!!

  VastaaPoista
 17. Kankaille ehdoton JOO! Ja minulla kipuraja suloiselle kuositrikoolle on 25e.

  VastaaPoista
 18. Vou, ihania bodeja. Hinta on kohtuullinen jos alle 20e metriltä, yli 25e metriltä en maksaisi tai ainakin vain pienen palan ottaisin.

  VastaaPoista
 19. 25e/metri olisi minullekin raja, mutta siihen asti tosiaan venyisin. Ja kangaskassit menevät vasrmasti kaupaksi!

  VastaaPoista
 20. Jos Suomessa aikoo painattaa niin hintaa kyllä tulee. Itse just kyselin eri paikoista bambutrikoota pelkästään värjättynä, ja tilausmäärät oli valtavia ja hinta ihan älytön. Mutta joku paikka pitää olla mistä saa järkevästi, kun kyllähän näitä on jotka vain pieniä eriä teettää... Kysäsepä suoraan esim Myllymuksuilta tai Sampsukasta tms, miten he toimivat.

  VastaaPoista
 21. Luulisin, että 25€ on lähempänä monen kipurajaa. Esim. Metsolan ja Murun kankaat ovat muistaakseni noin 25€/metri ja Sampsukalla näytti olevan kankaat suunnilleen 23€/metri. Yli 20€ voit siis pyytää mainiosti!

  VastaaPoista
 22. Kannatan kankaita! Ehtottomasti! :) Samaa mieltä kipurajasta 25e about.

  VastaaPoista
 23. Ilmeisesti kakkoslaadun pöllöt meni jo? olisin voinut varata yhden (sen toisen kaveriksi, joka varmaan onkin jo matkalla tänne ;D). Jos peruvat niin laita minulle!

  VastaaPoista
 24. Niin ja kyllä kankaat kuulostaa erittäin hienolta idealta, olis varmasti menekkiä! kokeile tarjota vaiks metsolalle jälleenmyyntiin?

  VastaaPoista