31.5.2010

Uudet lappuset

Viimeaikoina en ole saanut kamalasti aikaan. Ensin tyttö on ollut kuumeessa ja viikonloppuna oli pojalla syntymäpäivä jonka valmistelut veivät oman aikansa. Nyt on sitten poika kuumeessa.  Aika menee enimmäkseen pitäessä lapset tyytyväisenä. Mutta jotain sentään olen saanut aikaan! Nimittäin uudet lappuset pehmojen mukaan laitettavaksi. 


Olen luovinut netissä lelulakia koskevilla sivuilla sekä tutustunut 37 sivuiseen EU direktiiviin samasta aiheesta. Lelujen tekeminen ei olekaan kovin yksinkertaista. Tai oikeastaan tarkat lait ja direktiivit saavat kauhistumaan ja ajattelinkin jo välillä että jätän lelujen teot sikseen. Mutta olen koko kevään ollut yrittäjä kurssilla ja sieltä saamallani kannustuksella, sisulla ja avulla olen selvittänyt asioita eteenpäin. Nyt uusissa lapuissa on kaikki tiedot mitä lelujen pakkauksissa kuuluu olla. Nämä olen tehnyt itse mutta tarkoitus olisi jatkossa sitten teettää näitä. Ehkäpä teetän myös jonkin kangasmerkin jota voin ommella leluihin kiinni. 

Vielä minusta ei ole yrittäjää tullut mutta kurssista on ollut suuri hyöty. Ainakin tiedän mihin olen nenääni työntämässä mikäli päädyn yrityksen joskus perustamaan. Suosittelen kurssin käymistä kaikille jotka yrittäjyyshaaveita pyörittelevät mielessään!


20 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, todella nätit nuo laput!

  Kova homma varmasti tuo säännöksiin perehtyminen maallikolle (satun itse olemaan lakimies). Hatun noston arvoinen juttu kuitenkin, että jaksoit! Kyllä nuo sun jutut niin söpöisiä ovat että ansaitsevat jatkoa :)

  VastaaPoista
 2. Wau, todella hienot laput ja olet kyllä ahkera kun jaksat kurssilla käydä.

  VastaaPoista
 3. Todella söpöt laput, tykkään :) Voin vaan kuvitella tuon direktiiviviidakon.. Joka asiasta kun on tehty niin vaikeaa.. Minä poistin omista lapuista nuo pesumerkkikuvat, kun niihinkin pitää olla kuulemma lisenssi. Aivan älytöntä sekin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikki!

  Ansku- Tuokin oli uusi tieto! Kiitos! Huh, kokoajan jotain uutta. Onneksi en ehtinyt painattaa noita lappuja vielä. Löytyihän sitä tietoa niistä kun osasin googlata oikeilla sanoilla :D Täytyykin kirjoittaa pesuohje sitten ihan tekstinä ja molemmilla kotimaisilla. Niin menee kaikki niin kun kuuluu.

  VastaaPoista
 5. Voi kun hienoja lappusia olet tehnyt!

  VastaaPoista
 6. Noissa lapuissa on tyyliä!
  ps kiitti tunnustuksesta :)

  VastaaPoista
 7. Juu, tuota olen miettinyt mä myös.
  Tarvis kurssi käydä jos mielin kunnolla alkaa hommia tekemään.
  Nyt tälläinen pieni nysvääminen menee näin, mutta on SATA ja TUHAT asiaa mitä pitää tietää jos yritystä alkaa pyörittämään.

  VastaaPoista
 8. Tosi hienot ja ammattimaisen näköiset laput. Tosiaan ei ole yksinkertaisia nuo yritysasiat...

  VastaaPoista
 9. Voi, hurjalta kuulostaa tuo direktiivipuoli ym. Huih!
  Ihanat ja persoonalliset laput! Tykkään tosi kovin!

  VastaaPoista
 10. On sulla lappusetkin ihanat! Kaikki on jotenkin niiiiin Sun näköistä - ei vahingossakaan sekoitu kehenkään muuhun. Tykkään :D

  VastaaPoista
 11. Nää sun jutut on kyllä niin ihania ja personallisia, että uskon moisen opettelun kantavan vielä pitkälle tulevaisuudessa! Tosi makeet laput kyllä!

  VastaaPoista
 12. Tuollainen kurssi on taatusti ehdoton, kun yritystä suunnittelee.
  Tosi kivat laput! :)

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtavat lappuset! Kurssia olen myös miettinyt...

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä vaan kovasti!Hienoa kun olet selvitellyt noita laki juttuja, tärkeitä kun ovat..Toivon kaikkea onnea sun yritykselle!Ihania juttuja olet tehnyt..Kivan näkösiä nuo laput..

  Mutta tuo pesumerkki juttu yllätti, mutta jos lisenssi, niin paljonko sitten maksaisi sen käyttö..Muista sitten selvittää mitä kaikkea saat vähenneltyä verotuksessa...Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 15. Hienot on lappuset :).
  Ja niinhän tuota yrittämiseen liittyy kaikenlaista, joten perehtyä kannattee kunnolla, minä olin aikanani jonkuaikaa yrittäjänä ja kantapään kautta opin kaikki.
  Mutta siltikään ei jäänyt pahamaku yrittämisestä suuhun vaan joskus varmaan on taas oma pulju pystyssä (vuosien päästä) =).

  VastaaPoista
 16. Tosi kivat laput ja onnea tulevaisuudessa jos päätät yrityksen perustaa! Ihania kyllä ovat nuo sinun ompeluksesi, persoonallisia.

  VastaaPoista
 17. Hienot uudet laput, sopii hyvin kaikkiin sun kivoihin tuotteisiin!

  VastaaPoista
 18. Kiitos että jaksatte niin monilukuisesti aina kommentoida! ♥

  Yrityksen perustamista mietiskelen mutta antaa ajan näyttää mihin suuntaan tästä lähdetään. :)

  VastaaPoista