1.6.2010

Tänään

Tänään on ollut mahdollisuus taas vähän ommella. Jipii!
Muistatteko tämän bambin ja nämä hänen ystävänsä. Viimevuoden puolella niitä väkersin. Nyt teki mieli jatkaa siitä mihin jäin. Muuttelin kaavaani aika paljon ja tuloksena siitä on nyt tämä. Tein tällä kertaa isomman bambin. Hän on korvat pystyssä mitattuna 48cm pitkä :) Kankaat ovat kirpputorilta löydetystä pussilakanasta jossa toinen puoli oli vaalea ja toinen tumma. Aika ihanaa kangasta minusta. Tyttökin tunnisti otuksen bambiksi heti vaikkei ihan valmiina sitä olekaan vielä nähnyt, aamulla näkee :) Vähän taitaa tyypillä olla mittasuhteet vinksallaan, suhteettoman pitkät jalat esimerkiksi mutta haitanneeko tuo?


Sitten oli ihan pakko kokeilla myös kukkaroiden tekoa. Kauan on ollut niiden kokeilu mielessä mutta nyt sain sysäyksen eteenpäin kun näin Prinsessatrion tekemiä ihania pussukoita. Kiitos inspiraatiosta! :) Punavalkoisen pallokangas on HH kankaasta ja ruudullinen kirpparilöytö. Kullanväriseen kehykseen sopi ehdottomasti tämä Eurokankaan käsityöpuuvillalaarista ongittu ihana pala jota en ole osannut käyttää mihinkään. Ihanaa pehmoista ja laadukkaan tuntoista kangasta. Kukkaroiden tekoon löytyi ohjeistusta Suuren käsityölehden joulunumerosta 2007. Kaava ei sellaisenaan sopinut ainakaan noihin minun kehyksiin mutta perusidean kaavasta ja tekemisestä sieltä sai. Näitä on ihan pakko tehdä lisää!


48 kommenttia:

  1. Siis upeita noi pussukat..mä olen tässä toisten omia ihaillut jo pitkään ja pitäs itekkin kokeilla. Oliko vaikee saada kiinni kunnolla toi nipsujuttu kankaaseen?

    Bambikin on ylkkäsulonen!

    VastaaPoista
  2. Voi että toi bambi on ihana!! Muistin kyllä käymättä linkissä! :)

    Ja kukkarotkin on kivat, mä oon kaikkien pussukoiden ja kukkaroiden yms. ylin ystävä. Haluisin aina ostella pikku kukkaroita sun muita, mutta aika usein järjen ääni voittaa - mut ei aina. ;)

    VastaaPoista
  3. Pieni Lintu Mun mielstä kehyksien laitto on aika vaikeaa, mutta onnistuu kun reunaan siksakkaa nyöriä tai narua. Sitten kun puristaa kiinni niin reuna pysyy nyörin ansiosta ihan kivasti paikallaan.

    Laura olen ihan samanlainen pikkuisten pussukoiden ja kukkaroiden suhteen! :D

    VastaaPoista
  4. oi makia mimmonen pampi! aivan ihana!
    miten tommoset kukkarojutut toimii? painetaanko rautaosat jollain jutulla kiinni? oon aina miettiny. josko saisin vastauksen :) tyylikkäitä pussikoita!

    VastaaPoista
  5. Pophamster puristelin kehykset kiinni pihdeillä joihin laitoin suojaksi huonekalujen alle laitettavaa huopaa. Ihan täydellistä ei tullut mutta omaan silmään kelvollista kuitenkin.

    VastaaPoista
  6. Todella suloinen ja ihana bambi! <3 Pussukatkin on oikein hienoja.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihastuttava bambi näin bambihullun silmin =) Ja kukkarot. Nam. Niitä ei voi olla liikaa.

    VastaaPoista
  8. Oi mikä söpöliini! Tuo bambi on niin kaunis ja ylväs! Ihan ylisöpö kyllä!
    Ja todella kauniita pussukoita! Kauniit kankaat sinulla niissä!

    VastaaPoista
  9. hieno bambi ja ihana kukkarot. mäkin olen ajatellut tehdä kukkaroita parit.. tai siis itseasiassa tollasella lukolla toimivan aika reilunkokoisen laukun :D näin joku aika marimekossa sellasen ja oi että se olis nasta. oli vaan sen verta nasta hintakin ettei lähtenyt mukaan.

    ei minusta bambilla ole yhtään mittasuhteet hukassa. hontelojalkojahan ne on.söpö ku mikä.itsellä myös tämänkin suhteen on ollut ajatuksia. siis pehmolelujen..mutten ole vielä yhtään sopivaa kaavaa löytänyt..

    VastaaPoista
  10. Tosi nättejä kaikki :. Bambin kangas näyttää ihan 70-lukulaiselta.

    VastaaPoista
  11. OI mikä bambi <3

    mie olen ihaillut noita pussukoita/kukkaroita ja mietiskellyt, että mistähän tuollaiseen saisi ohjeet -pitääkin katsastaa tuo mainitsemasi lehti... :)

    VastaaPoista
  12. Oi mitä ihanuuksia! Oivoi!

    VastaaPoista
  13. Oivoi mitä ihanuuksia taas!!!! Tuo bambi on niiiin mein keskimmäisen neidin näköinen, siis ei kirjaimellisesti :-D vaan hää ois varmasti ihan rakastunut tuommoiseen!!

    Ja nuo kukkarot on tosi kivoja! Mie viime kesänä meinasin kirpulta ostaa noita metalliosia, mutta sitten en raaskinu (makso varmaan alle euron kappale...) kun ajattelin etten osaa kuitenkaan. Nyt harmittaa! Mutta ehkä noita vielä joskus jossain osuu kohdille :)

    VastaaPoista
  14. Oi oi että on söpö bambi :). <3
    Jalathan kuuluukin olla hiukan pitkät, onhan bambi viel "vauva" ja tasapainokin aina välil hukassa :D.

    Kukkarotkin on hienoja! Kai minäkin joskus saan aikaiseksi hankkia noit kehyksiä :D (puol vuotta jo suunnitellu ja viel hankkimatta).

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana bambi, sillä on niiiiin ylväs ilme! :)

    VastaaPoista
  16. Hyvä! Hienoja kukkaroita tuli!!! Minustakin se puristaminen kaikista vaikein vaihe, mutta mä liimasin ensin kankaan sinne koloon ja se helpotti huomattavsti koko hommaa!

    Ja toi bambi on ihana!

    VastaaPoista
  17. Ihana bambi! Mun mielestä mittasuhteet on ihan kunnossa; heti tunnistaa bambiksi. Minulla on tuota samaa kangasta, mutta en ole vielä keksinyt , mitä tekisin...

    VastaaPoista
  18. Wau, mikä bambi :)
    Ja kivoja kukkaroita!

    VastaaPoista
  19. Aivan ihastuttava bambi ja ihan on näköinen!

    VastaaPoista
  20. Bambisi on suorastaan kuninkaallinen! Tuota kangasta haluaisin minäkin, mutta vielä en ole onnistunut löytämään.

    Kukkarotkin näyttävät oikein onnistuneilta. Minä tein omani vanuttuneesta villapaidasta ja liimasin kehyksen ennen puristamista. Ei tullut kovin siisti, mutta ehkä seuraava jo onnistuu paremmin!

    VastaaPoista
  21. Mä rakastan tuota bambia:)

    VastaaPoista
  22. Ihana bambi, kangas sopii ihan täydellisesti tuohon! Ja somia kukkaroita. :)

    VastaaPoista
  23. Ihana tuo bambi! Olen aina ollut bambi fani. :)
    Ja pussukoista täälläkin haaveillaan eikä saada aikaiseksi, joten ihana ihailla muiden aikaansaannoksia. :)

    VastaaPoista
  24. Voi miten söpö bambi, tuo kangas on niin mahtavaa!! Kukkarot söpöjä kans, itsekkin pitäis koittaa joskus tehdä kunhan sais aikaseksi noita kehyksiä jostain hommata.

    VastaaPoista
  25. Voi herramunjee! Minun on saatava tuollainen bambi! Ihan täydellinen! <3

    VastaaPoista
  26. Ei ole bambilla liian pitkät jalat, vaan oikein uljaat sääret :)

    Minultakin löytyy noita kukkarokehyksiä, mutta juuri tuo kiinnittäminen on mietityttänyt ja siksi niiden ompeleminen on jäänyt. Jospa nyt uskaltaisi kokeilla...

    VastaaPoista
  27. Ihana bambi! Ehdottomasti hyvä noin pitkäkinttuisena, jotenkin korostaa sen siroutta. Älä lyhennä jalkoja siis... :)

    VastaaPoista
  28. Onpa hurmaava bambi! Kiitos muuten vinkistä pussien tekoon: joku vuosi sitten sinooperissa neuvottiin kiinnittämään kangasosa liimalla (erikeeperillä tms.) kiinni metalliosaan ja voit uskoa, että näin tehdyissä pussukoissa on liimaa välillä vähän väärissä kohdissa.. ;)

    VastaaPoista
  29. Aivan ihania väkerryksiä. :) Varsinkin nuo kukkarot miellyttivät silmää. :D Ja bambikin tosi kiva. Ihanasta kankaasta tehty. :)

    VastaaPoista
  30. Kiitos kaikille ♥

    Mun pehmoleluintoilu senkun kasvaa! :D Saattaapi olla että innostun tekemään muutaman bambin myyntiinkin. Ja pussukoitakin on ihan pakko tehdä lisää!!

    Ne jotka haaveilee pussukoiden teosta niin kokeilemaan vaan!

    VastaaPoista
  31. Onpa hasuka pitkäsääri. Noita pussukoita oon monesti miettiny, mutta en ole viitsiny/uskaltanu. Pitäisköhän vaan joku kerta kokeilla ovat niin kivoja!

    VastaaPoista
  32. Voi mikä bambi! Aivan ihana...
    Minäkin olen noita pussukoita yrittänyt väkertää. Ihan näppäriä tehdä.

    VastaaPoista
  33. Aivan ihastuttava tuo Bambisi!! Ja kangas on vaan niin suloista :-)

    VastaaPoista
  34. Ja mulla on sulle jotain blogissani ;-)

    VastaaPoista
  35. On kyllä kaunis bambi ja hienoa kun se on isokin vielä. Lapset varmasti tykkäisivät tuollaisesta :) Ja suuri kiitos tunnustuksesta sinulle!!

    VastaaPoista
  36. Kerrassaan hurmaava bambi! Meidän neiti olis moisesta aivan onnessaan:)

    Pussukoita on minunkin pitänyt kokeilla, kehyksetkin on olleet ostettuna jo monta kuukautta..., mutta mistä aikaa...?

    VastaaPoista
  37. Tuo babpi on kaunis! Ja nuo pussukat aivan mahtavia. Tuolalisen haluaisin niin, muttan raaskinut ostaa. ja oma ika ei riitä sellaisen tekemiseen. Ethän haluaisi vahtaa sellaista johonkin ...?

    VastaaPoista
  38. Tämä oli oiva postaus. Minunkin sydämen vei bambi.

    VastaaPoista
  39. Sulokas otus tämä bambi :)! Hyvin kaunis. Ja kukkaroiden ja pussukoiden tekeminen on kyllä hyvin mukavaa ja siihen tahtoo helposti jäädä toviksi koukkuun, kun alkuun pääsee...

    VastaaPoista
  40. Siis voe mahoton, ku tuo bambi on IHANA!!!! Tee ihmeessä myyntiinkin..ihanan herkkä pehmo :)Pussukatkin mukavan raikkaita.. etenkin tuo punavalko pilkullinen on mun mieleen.

    VastaaPoista
  41. Bambi tosiaan on suloinen ja juurikin pitää vauvaisella bambilla olla pitkät jalat.

    Tyttären kommentit: tollanen on kyllä tosi kiva :)

    VastaaPoista
  42. tosi söpönen bambi <3

    VastaaPoista
  43. Kiitos kaikille!! Olette te kyllä ihanan kannustavia :)

    Sanna katsellaan :) Vielä ei ole yhtään ylimääräistä :D

    VastaaPoista