21.9.2010

Voi tätä riemua!

Anana sai minut innostumaan ja kokeilemaan. Kiitos ♥ Siellä kauniiden kuvien ja neulottujen myssyjen lumoissa ajattelin että minäkin haluan osata. Ja vielä kun oli linkki ohjeeseen ja kamerapussukasta jäänyttä lankaa niin oli aivan pakko yrittää. Se oli perjantai-ilta ja olin menossa pojan kanssa teatteriin. Ajattelin että aloitan pikkuisen, no vielä kierros ja toinen.. Ehdimme onneksi kuitenkin ajoissa. Takaisin kun pääsimme niin heti oli pakko jatkaa niin kauan että lanka loppui. Ai että kun olin innoissani!! Miehen ilme oli vähintäänkin mielenkiintoinen kun herätin hänet klo 1.00 yöllä näyttääkseni hienoa saavutustani. Minä puolivalmis myssy päässä puikko törröttämässä toisen korvaläpän kohdalta ja silmät riemusta suurina, varmaan näky :D Ihana mies kun ymmärsi olla suuttumatta siitä että minulla oli "tärkeää" näytettävää. Totuuden nimissä käsiala on aika karua katseltavaa mutta kyllä myssyä voi käyttää ja se on aivan sopivakin.


Ja se onnistumisen riemu sai minut yrittämään lisää. Olin aiemmin ihaillut norjalaismyssyjä ja olihan meille yksi Annikan tekemä jo matkustanut ja yksi Helmiltä tilattu. Edellisestä rohkaistuneena uskaltauduin kokeilemaan yhden ja toisen ja kolmannenkin tekoa. Taidanpa tehdä vielä aikuisten kokoa itsellekin :D 

Voi tätä riemua! 

Vielä kun saisin käsialan pysymään tasaisena niin olisin varsin onnellinen.

28 kommenttia:

 1. Vau! Hienoja! Itse olen neulomisharjoituksissa vasta Baktus-huivi -asteella. Saa nähdä uskaltaisiko jotain pipoakin vielä tämän syksyn/talven aikana kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Upeaa, että uskalsit tarttua puikkoihin! Ja upea on lopputuloskin! Tai siis ne kaikki... ;)

  Itsekin innoistuin tuosta samaisesta piposta ja juuri samaisessa blogissa. Langat on jo keittiön pöydällä odottamassa kutojaansa...

  VastaaPoista
 3. Todella kivoja! Minunkin neulejälkeni on vielä karua katsottavaa, mutta jospa se siitä vielä joskus! :D

  VastaaPoista
 4. Minäkin tahtoisin kokeilla, mutta en ymmärtänyt sitä ohjetta :D

  VastaaPoista
 5. Hienohan siitä tuli, sinähän osaat! Käsiala tasaantuu harjoituksen myötä, jos siitä murhetta on. Mutta että pystyt pitämään Isoveikasta tehtyä pipoa, eikä kutita? Minulta ei onnistuisi.

  -Paula

  VastaaPoista
 6. Marja K siellähän oli sinulla oikein kaunis baktus :)

  H3idi kiitos. Upeus taitaa olla vielä kaukana mutta olen tyytyväinen että niistä voi päätellä että ne on tarkoitettu päähän laitettavaksi :D

  Katja kiitos. Jospa se jälki tosiaan ajanmyötä parantuisi. Eletään siinä toivossa! ;)

  Hipsu en minäkään varma ole olenko ymmärtänyt oikein :D

  Paula kiitos :D Voihan olla ettei käyttömukavuus ole kaikkein ihanin, mutta en oikein ymmärrä noista langoista mitä pitäisi valita.. Nyt saa vinkata mitä lankoja kannattaisi käyttää myssyihin ja huiveihin!

  VastaaPoista
 7. Kyllähän nuilla lakeilla kelpaa kuljeskella! käsiala elää sitä mukaa mitä enemmän neulot :)

  VastaaPoista
 8. No tosi komeat on jos harjoituksena on ollut vain kamerapussukka!!! Ja samaa toitotan: käsiala tasaantuu kyllä :) Itse kanssa hullaannuin noihin norjalaismyssyihin reilu vuosi sitten, on tosi helppo ja ihana ohje.

  VastaaPoista
 9. Hienoa! Koukuttavaa, eikö?! Ja käsiala tasaantuu vain yhdellä konstilla: harjoitusta, harjoitusta ja harjoitusta, mutta sitä taitaa siellä ollakin jo meneillään! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania ja kauniita myssyjä :)

  VastaaPoista
 11. Uh, lankavalinta riippuu omasta sietokyvystä. Minua raapivat Nallet ja Seiskaveikat, mutta esim 100% villainen Wool sopii. Jotkut taas raapivat villaa, mutta merinot tai muut eksoottisemmat käyvät. Mikä tuntuu hyvältä ja pehmoiselta kädessa kutoa, niin todennäköisesti on mukava myös käytössä.

  -Paula

  VastaaPoista
 12. vaude, oot kyllä taitava ku tuosta vaan neulot tuommosia,vaikket oo ennen kokeillu :)
  Kutominen on kyllä koukuttavaa hommaa, pitäs itelläki kokeilla lakkeja...

  VastaaPoista
 13. Wau, hienoiltahan nuo näyttävät! Ja sun täytyy olla kyl tosi nopee kutomaan kun noin paljon oot tehnyt! Ei uskois väitettä ettet muka oo ennen tehnyt.

  VastaaPoista
 14. Ihania myssyjä! Ja hienoltahan tuo kädenjälki näyttää. Tuo palmikkomalli on kaunis.

  VastaaPoista
 15. Vau!
  Ai toi on vai epätasaista jälkeä?! näkisitpä un kutomukset :D

  VastaaPoista
 16. Kivoja ovat!

  Käsiala ja nopeus paranevat vain neulomalla, mutta epätasaisuutta saa myös pois kostuttamalla valmiin neuleen, tekee kuules ihmeitä ;) Ei tosin kyllä kuvista käy ilmi tuo väittämäsi epätasaisesta käsialasta.

  Minä komppaan Piipadoon Paulaa, lasten neuleisiin suosittelen kyllä muuta kuin seiskaveikkaa tai nallea, ellei ole antiikkista erää, nämä uudet pistelevät ja kutittavat, vaikkei olisikaan herkkäihoinen, jopa käytettäessä aluspaitaa tai pipoa. Nalle aloeveraa en ole kokeillut, se voi toimiakin. Wool on vielä pehmoista, mutta mulla on siitä huonoja kokemuksia, huopui ohjeen mukaisessa pesussa, en ole sitten enää sitäkään käyttänyt. Kokeile lankakerää kaulaasi tai poskeasi vasten, jos ei pistele, niin anna mennä vaan :)

  VastaaPoista
 17. Niistähän tuli tosi kivoja! En yhtään valittelsii kädenjälkeä.

  VastaaPoista
 18. hehe, nyt ei ole enää paluuta :D. Näistä tuli oikein hienoja.

  VastaaPoista
 19. Voi miten ihania myssyjä olet tehnyt. :)

  Asiasta kukkaruukkuun, eli blogini osoite on vaihtunut, ja löytyy nykyään http://varia-elamaan.blogspot.com/ .

  VastaaPoista
 20. Hienoja töitä! WOW! :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaikille kommenteista! Olen minä jonkin verran neulonut mutta en koskaan mitään monimutkaista. Kaulahuivia tai esim. säärystimiä vaan.En koskaan pipoja tai villasukkia tai muuta vaikeampaa. Toivottavasti käsiala tosiaan tasaantuu kun tekee lisää!

  Kävin lankaostoksilla ja tein yhden myssyn vielä woolista ja yhden tenneseestä. Saa nähdä mitä näistä käytetään ja mitä ei.

  VastaaPoista
 22. Hihii, mahtavaa! Voin kuvitella, miten mies on ollut vähän ihmeissään:D Vaikak tekeväisen naisen miehenä hän on varmaan tottunut sellaiseen;)

  VastaaPoista
 23. Heipsan, löytyykö noihin norjalaismyssyihin ohjetta netistä? Jos ei, niin mistä mahtaa löytyä? KIITOS avusta!! :)

  VastaaPoista
 24. Kiki kyllä se on tainnut tottua :D

  Iitunen täältä löytyy Helmin ohje: http://pojanvaatteita.blogspot.com/2010/01/norjalaismyssy.html

  VastaaPoista
 25. Juhuu, ihanaa että ohje löytyy noin helposti! :)
  Pitäis taas päästä neulomaan, mutta kädet on täynnä hommaa, ja täällä taitaa Apila tehdä hampaita.. mutta "sitten joskus", kun äidillä on omaa aikaa :D

  VastaaPoista
 26. Niin, ja siis KIITOS, sekä Paapiille että Helmille joka ohjeen on muillekin jakanut :)

  VastaaPoista
 27. Hei, olen ihan amatööri sekä käsitöissä että blogeissa. Törmäsin ihan vahingossa tälle sivulle googlen kautta. Onko tuo palmikkopipon ohje jossain yleisesti saatavana?

  VastaaPoista
 28. Hei anonyymi! Minäkin olen ihan amatööri kutomisasioissa :D

  Ohje löytyy täältä: http://www.ullaneule.net/0107/ohjeet_lauralettipipo.html

  VastaaPoista