8.11.2010

Lasin alle



Pienemmät pöllöt on painettu askarteluhuovalle ja ovat omiaan lasin alle. Siinä sopii pöllön sylissä vaikkapa iltateen tai glögin juojaansa odotella :) Lisäsin muutaman alusen myös putiikkiin.

Pannun alle laitettavien  alusten kanssa on pientä ongelmaa. Selvisi että paksussa villahuopalevyssä on likaa- ja vettähylkivä käsittely. Koepaloille kokeiltuna huopa ei ottanut kovin hyvin painoväriä vastaan. Lisäksi materiaalina huopa on aikamoisen kallista joten pelkään että alusen hinta nousisi ehkä liian korkeaksi. Askarteluhuovan käyttö pannunalusena taas on hiukkasen arveluttavaa. Askarteluhuopa kesti kyllä hyvin silitysrautaa kahdella ja puolella pallukalla kun noita lasinalusia silittelin. Mutta kuinkahan kuuma mahtaa olla esim uunivuoka tai kattila olla silitysrautaan verrattuna.. En siis tiedä voinko sittenkään pannunalusia tehdä myyntiin :/

Tässä alla vielä pari kisua jotka olen asiakkaan toivevärien mukaan painanut. Kisut ovat jo matkalla kohti uutta kotia. Oranssimustia on tulossa myöhemmin putiikkiin yksi ja mustavihreitä kaksi. 


 Tiedän että laseista on tapana ottaa irti nuo Iittala-merkit mutta olen laiska ja odottelen aina että ne kaikkoavat itsestään pesuissa. :)

23 kommenttia:

  1. kyllä meillä ainakin iittala-merkit pidetään kiinni ihan tarkoituksella ;) luin jostain, että jos tarraa ei ole, on sillon joku kakkoslaadun tuote tms.

    VastaaPoista
  2. Kauniita nuo lasinaluset ovat :)

    VastaaPoista
  3. ps. ei niitä tarvi itse ottaa,kyllä ne lähtee... nimim. paljon iittalaa omistavana ei jaksa alkaa jokaisesta erikseen irroittaan... :)

    Ihanan värisiä kisuja :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi olen aivan samaa mieltä :)

    VastaaPoista
  5. Voi kun söpön söpöt pöllöt!! Ja kyllä ne iittala-merkit itekseen lähtee.. Itse tykkäisin että saisivat pysyäkin, mutta ei ne montaa pesua vaadi.. :)

    VastaaPoista
  6. Nappihomma :).

    Alkuillasta voisi olla silmät aukikin ;D. Ja lapsille varmaan tehoaisi tämä: kun pöllölläkin on silmät kiinni, niin on nukkuma-aika - ihan vaan tajunnanvirtana tuli mieleen....

    VastaaPoista
  7. Voi kun kiva idea tämäkin :)
    Ja ihanan värisiä noi kissat!!

    VastaaPoista
  8. Ihanat kissat ja pöllöt myös. Harmi, että materiaalien kanssa tuli ongelmia :(

    VastaaPoista
  9. Tyylikkäitä lasinalusia :)

    VastaaPoista
  10. mie annan kanssa iittala tarrojen olla paikoillaan niin kauan kun sitten joskus itse irtoavat.. ei ole kyllä irronnut yksikään, edes noista n. 10 vuotta käytössä olleista

    VastaaPoista
  11. Näitä on pakko ostaa jossain vaiheessa! Niin nään nuo(tulevan)omaa kotiani somistamassa. :)

    VastaaPoista
  12. Ala-asteella tehtiin patalappuja ompelemalla päälekkäin monta eriväristä ohutta askarteluhuopaa ja sitten leikkaamalla kuvioita niihin. Ne ainakin kestä/ivät tarkoituksessaan ihan hyvin. Tuli vain mieleen, että voisikohan samaa tekniikkaa soveltaa noihin pannunalusiin, että tikkaisi pari- kolme huopaa päälekkäin? Tai sitten ompelisi isoin etupistoin käsin muliinilangalla... :)

    VastaaPoista
  13. Ovatpa ihanat lasinaluset! Tuollaiset sopisi meillekkin.. Ja olisipa ihana aloittaa päivä katselemalla pöllöä :) Nukkuva sopis ainakin mun aamuun, kun itsekkin ihan silmät ristissä :D

    VastaaPoista
  14. Ihania lasinalusia!
    Harmi, kun ei onnistu teepannulle... Sinellissä näin paksua huopaa ihan metritavarana. Sopisikohan se?

    VastaaPoista
  15. No nyt tuli jouluolo! Tuo kuva sai sen aikaan, kiitos <3

    VastaaPoista
  16. Ihania juttuja nämäkin! Oikeastaan tulin kyllä kiittämään avaimenperästä -niin suloinen! Käy kurkkaamassa blogissani, minkälaiseen käyttöön avaimenperä päätyi ;)

    VastaaPoista
  17. Ihania totisesti.
    Oletko muuten kokeillut painaa tiskirättiin. Jostain luin, että oli lapset isänpäivänä tehneet iseille kangasväreillä painettuja tiskirättejä. Sopis vaan sun kokoelmaan :)

    VastaaPoista
  18. Kiitos kaikille!

    Hattara juuri tänään kävin ostamassa pari maatuvaa tiskirättiä kokeeksi.. :)

    VastaaPoista
  19. Mites joku muu kuin tekstiilimateriaalit pannunalusiin... korkkilevyä?

    VastaaPoista