18.11.2010

Iloinen siivousapulainen

Monessa paikassa olen nähnyt näitä selluloosatiskirättejä joille on painettu kuvia tai niihin on piirretty kangastusseilla. Kun sain rättejä käsiini niin täytyi itsekin kokeilla. Näihin on painettu iloinen polkadot PaaPii. Voipi olla että joku sukulainen löytää joulupaketistaan tällaisen sillä kaikkihan siivousrättejä tarvitsevat. ;) Nämähän ovat siitä hyviä että ne voi halutessaan pestä pesukoneessa ja sitten kun käyttöikä on lopussa niin rätin voi kompostoida sillä se on biohajoava. Muutaman siivouspyyhkeen lisäsin myös putiikkiin.


Sitten en malta olla näyttämättä jotain keskeneräistäkin. Minäkin innostuin tilaamaan Etsystä niitä monessa blogissa nähtyjä nappeja. Minä vaan nappasin ne isoimmat joita löysin :) Eli nämä ovat noin 3cm halkaisijaltaan. Painoin kankaalle naamoja joista sitten tein nämä napit. Nyt on vaan se ongelma etten keksi miten näitä käyttäisin :D Mielessä on käynyt esim mustasta vakosametista tehtyjä pussukoita joihin näitä voisin käyttää koristeena, tai rintaneuloja, jääkaappimagneetteja tai vaikka käyttää kangasheijastimen keskellä. Tulisiko jollain muulla kivoja ideoita?

Niin ja Putiikkiin olen saanut lisättyä myös vähän pöllölasinalusia. Valmiina on mustavalkoisia, mustapunaisia ja mustaruskeita. Luonnonvalkoista huopaa en saanut käsiini. Poistin sieltä selvyyden vuoksi kaikki kommentit ja lisäsin määrät montako niitä on joten halutessaan voi sitten sieltä varailla omansa.

Kiitos kaikille pussukoita kommentoinneille ♥ Teitä oli taas niin monta!

29 kommenttia:

  1. Näitähän voisi myydä ihan näinkin, sais sitten vaikka ommella pipoihin, lapasiin, kaulaliinaan... Ihanan veikeä :)

    VastaaPoista
  2. Ihania :) Napeista tulis kyl tosi kivoja rintaneuloja tai miten ne sopis pinneihin?

    VastaaPoista
  3. Voi mitä ihanuuksia! Tiskirätit näyttävät tosi raikkailta ja minunkin mielestäni nappeja vois käyttää sellaisenaan, vaikka koruina.

    VastaaPoista
  4. Söpöjä!Heijastimet on niin tapetilla nyt että niitä suosittelisin..

    VastaaPoista
  5. Ihanan raikas tiskirätti:)
    Meillä tyttö (11v) innostui tänä vuonna neulomaan tiskirättejä Kiertin langasta, mitä löydettiin Kätevä-messuilta...saas nähä mitä huomenna löytyy Tampereen Kädentaitomessuilta:)
    Hauskaa viikonloppua muillekin!

    VastaaPoista
  6. hei. saisiko sulta tilata jonkun turkoosin värisen tiskirätin hamppu/bambukankaalle painettuna? tai tehdäänkö vaihtarit?

    VastaaPoista
  7. Minä myös ostaisin nappeja ihan tuollaisenaankin, niitä voisi sitten itse laitella mihin tahtoo. :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille! Voisihan noita nappeja tietysti myydä ihan tuollaisenaankin :)

    Unikuu vaihtarit voisi kiinnostaa! Mutta minulla ei ole hamppu- tai bambukangasta ja vähän ajattelin että voisin pysytellä vain näissä selluloosaräteissä.

    VastaaPoista
  9. Voi ku kivoja rättejä! kyl noil siivoaa hymyssäsuin :)

    Ja valloittavia nappeja!!
    Heijastimet tietty näin pimeän aikaa ois in. koruiksikkihan noi taipuis, noille varmasti löytyy lukuisia käyttömahdollisuuksia :)

    VastaaPoista
  10. Mikä rätti! <3
    Mistä muuten löysit noita rättejä?

    VastaaPoista
  11. Mahtavia luutuja. Kyllä noilla kelpaa siivota! :D

    Niissä pussukoissa nuo napit olisi varmaan pisteenä iin päälle :)

    VastaaPoista
  12. Saas nähdä mitä napeista syntyy :)

    Laziness askartelukaupan hyllyltä.

    VastaaPoista
  13. Ihania nappeja ja rättejä! Minä pilkkuhulluna olen ihan myyty!

    VastaaPoista
  14. Voisko noita nappeja laittaa vaikka hiuspantaan? Tai tehdä sellaisia ripustimia, joihin vaikka tiskirätin voi laittaa kuivumaan? Olen nähnyt sellaisia ainakin sydämillä jossain, miksei siis paapiinapeilla :)

    VastaaPoista
  15. Millä maaleilla noita rättejä yleensä painetaan? Kun nehän ovat kuitenkin aika kovassa kulutuksessa...hmmm...ja eikös tekstiilimaalit pidä kiinnittää silittämällä? Voiko noita rättejä silittää?

    VastaaPoista
  16. Sitä minäkin mietin, että millä väreillä olet nuo painanut. Että miten ne pesua kestää?
    Nuistahan voisi tehä pompuloita. Laittaa joko yksi tai kaks nuita. Tai vaikka toinen vois olla yks värinen ja toinen tuollanen..?

    VastaaPoista
  17. Noi rätit on ihania! Mä oonkin ihmetelly, että mistä tuollaisia valkoisia "rättipohjia" löytyy, mutta selkishän sekin. Nyt vaan tarttis löytää se askarrusliike, joka niitä myy. :) Aattelin, että vois olla kiva lahja mummuille, jos lapset piirustais. Tai kenties vaihteeksi miesväelle. :D

    VastaaPoista
  18. Kiva, että löysit tuunattavia rättejä! Ja arvasin, että sinun painojälkesi ja -kuviosi sopivat erinomaisesti näihin ja lopputulos on todella hyvä! Vähän erinäköistä kuin ne meikäläisen kangastussiversiot...:)

    VastaaPoista
  19. Erilaiset napit menevät ihan sellaisinaan koristeina ja nappeina.

    Jos kestävät pesua, niin esim. pyyheliinojen pidikkeinä niin, että nappi on ommeltu pyyheliinaan ja siihen voi sitten laittaa jonkin fiksun nauhan pidikkeeksi. Ovat meinaan todella mielikuvituksettomia valmiiden pyyhkeiden ripustimet grrr..Olisi kehittämisen paikka siinä :)

    VastaaPoista
  20. Ihania!

    Siis mistä noita "tiskirättipohjia" saa ostaa?? Meillä ekaluokkalainen on innokas tekemään kaikenlaisia käsitöitä ja varmasti innostuisi piirtämään mummoille ja kummeille joululahjaksi noita siivousluutuja. Patalappuja on jo ommellut melkoisen määrän.

    Tanja

    VastaaPoista
  21. Voi söpöys!!! Mie tahon tuollaisen!!! Meiltä löytyy Susannan työhuoneelta tilattuja maatusta bambu rättejä.. ja kaveriksi niille haluan kyllä Paapii rätin :)
    Bambu rätit on kivoja ja toimivia, mutta kyllä tuo selluloosarätti kuivuu paaaaljon nopeammin.

    VastaaPoista
  22. Kiitos taas kaikille kommenteista!

    Ihan kankaanpainoväreillä olen nuo painanut ja kyllä rätit kestävät silityskiinnityksen. Ja tosiaan askarteluliikkeistä voi käydä niitä etsimässä. Katselin että näitä rättipohjia on mahdollista saada myös sieltä painovärien valmistajaltakin juuri tähän tarkoitukseen.

    Varmasti noista räteistä pinta käytössä jonkin verran kuluu samoin kuin muistakin räteistä jotka eivät ole kankaisia. Mutta se ei liity noihin väreihin vaan tuohon selluloosamateriaaliin.

    Noista napeista vielä. Tuo nappimateriaali on aika ohutta alumiinia enkä usko että se kestää nappitarkoituksessa esim. vaatteessa kovinkaan hyvin. Mutta koristeena jne. toimii varmasti.

    VastaaPoista
  23. Kestäiskös napit vaikkapa kevyessä neuleessa? Siinähän ne ei joudu kovalle kulutukselle ja pesukin on hellävarainen. Heti pukkas parikin viltsu-ideaa mieleen...inspiroivat naamanapit!

    VastaaPoista
  24. Onpa ihania rättejä! Ja napit on kyllä söpöjä, tosi kiva idea taas :)

    VastaaPoista
  25. Löysin blogisi tänään aivan sattumalta ja nämähän sun jutut on aivan ihanaisen söpöjä. Väritkin ovat kyllä niin herkullisia, että tekis mieli itsekin leikkiä noilla helistimillä. :)

    VastaaPoista
  26. Kiitos kaikille :) Kokox saattaisivat ehkä kestää.

    VastaaPoista
  27. Sinulta ne eivät ideat ikinä lopu! Somat siivousrätit ja napit on kyllä niin söpösiä, että niitä voisi vain ihailla..

    VastaaPoista
  28. MInä olen tehnyt noista napeista itsestään heijastimia http://napakka.blogspot.com/2010/11/nappeja.html

    Ainakin yhden illan on kestänyt heijastinkankaalla päällystetyt napit, jotka vaihdoin villakangastakkiini. Kyseinen takki ei ole päivittäisessä käytössä, mutta en käytössä huomannut mitään siihen viittaavaa, etteikö kestäisi.

    VastaaPoista