19.1.2010

Kesätakki

Tämä kangas oli semmoista joka kangaskaupassa nähtynä aiheutti minussa välitöntä ostohimoa.. Siitä viis etten tiennyt yhtään mitä siitä tekisin. Tai paljonko sitä ehkä tarvitsisin. Siis tarvitsisinko edes. Mutta ostin 70cm tarkalleen. Kauan sitä kotona katsoin enkä halunnut tehdä siitä mitään kun sitten sitä ei enää olisi. Tyhmää tiedän.

Eilen ompelin siitä tytölle takin. Ei ollut valmista kaavaa joten suunnittelin takin itse. Ja kangasta olisi saanut olla pikkuisen enemmän, mutta sillä mentiin mitä oli. Taakse laskos ja hiippahuppu tietenkin. Ja eteen söpöt taskut ja kivat napit ja ja. No tuli sitten vähän liian söpö minun makuun :D Vuorena takissa on lakanapuuvillaa.

















Pakko pikkuisen valittaa kangaskauppojen nappivalikoimia, kun niitä ei ole!! Tähän nyt sattui löytymään suhteellisen hyvät mutta ei semmoisia jotka olivat mielessä. Mistä ostatte nappeja? Netistä?

29 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloinen! Nappeja on tosiaan haasteellista löytää ja hinnat ovat mielestäni poskettomia.

    Olen itsekkin suunnitellut ompelevani hiippahupputakit lapsille kevään aikana ompelukurssilla, ilman opetusta en noin vaikeista jutuista kyllä selviä. Saas nähdä ehdinkö kun suunnitelmia on niiiiiin paljon :)

    VastaaPoista
  2. aivan ihana takki! ja muutenkin sun ompelut saa mun sympatiat! hienoja kuvia blogissasi. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan kaunis takki! Ja tuo kangas on hellyttävä! Suunnittelutyö todella onnistunut!!!

    VastaaPoista
  4. Ihana on kangas ja lopputulos upea! Hyvät ja herttaiset yksityiskohdat, vaikka nappeja tosiaan on vaikea löytää ja ovat ihan törkeän kalliita. Voi kun itsekin osaisin tuosta vaan suunnitella ja tekaista.. se on kyllä upea taito.

    VastaaPoista
  5. Ihana takki!

    Napit ovat minullekin ongelma. Olen ostanut Eurokankaasta ja pienistä ompelutarvikeliikkeistä. Viimeksi mainituissa hinnat ovat todellakin poskettomat.. Olen suunnitellut jopa alkavani tehdä itse nappeja jostain uunissa kovetettavasta massasta. Jos haluan persoonallisia / erikoisempia. Kauhuissani aina katselen askarteluohjeita, joissa liimaillaan surutta hirveä määrä nappeja johonkin. Viimeksi meinasin pyörtyä lapseni päiväkodissa, kun isot pahvilaatikoista askarrellut rakennelmat oli päällystetty napeilla! Siis onko jollain ongelmaksi asti nappeja varastoissaan?

    VastaaPoista
  6. Ihana kangas!Ja hiippahuppu on kiva!
    Nappiongelma on ainainen;apuun on tulleet sukulaisten varastot,kirpparit,lumput(napit talteen) ja askartelukaupat.
    Skräppäykseen&korttiaskarteluun käytetään paljon erilaisia nappeja ja ainakin osa niistä käy myös ompeluun.Hinnat ei ole kappaleittain vain paketeittain!Siis edullisiakin vielä!

    VastaaPoista
  7. Oi miten suloinen takki! Kangas on hurmaava ja takin malli hiippahuppuineen ihan huippu!

    En ole pitkään aikaan ostanut nappeja koska minulla on hirmuinen määrä (suhteellinen käsite, mutta siis on niitä aika paljon) vanhoja nappeja. Tämän talon peruja. Toki ne on siis semmoisiam etteivät tule käymään kaikkiin ompeluksiin. Ihan nappikaupasta (täältä löytyy peräti 2) niitä tulen todennäköisesto niitä ostamaan kun tarve ilmaantuu.

    VastaaPoista
  8. Onpas suloinen takki ja ihastuttava kangas! Munkin pitäis aloittaa tyttären kevättakin suunnittelu.

    VastaaPoista
  9. Mahdottoman kaunis kevättakki!

    VastaaPoista
  10. Todella upea takki ja vielä ilman valmista kaavaa! *kade*

    Mullakin on nappeja vaikka kuinka...joskus löytyi yhden talon vintilä ei ne mitään kovin erikoisia ole. Ja minä kans saksin vanhoista lumpuista napit talteen.

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana takki ♥
    Nappeja ostan yleensä Iso Roban nappikaupasta (muutti Yrjönkadulle) tai Stockalta.

    VastaaPoista
  12. Ihana on takki!
    Nappeja olen itse ostanut netistä www.polinka.fi - nappikaupasta. Kannattaa huomata, että (mun mielestä) pikkasen harhaanjohtavasti iso osa napeista on otsikon "askartelu"-alla... Mutta ihan kivoja juttuja siellä :)

    VastaaPoista
  13. Oo mikä ihana rinsessatakki :) :)

    VastaaPoista
  14. ihana takki ja ihana kangas..tosi kivan mallisen olet tehny! Nappeja kannattaa katella kierrätys keskuksesta, Fidasta, työttömien kirppareilta tms. paikoista mitkä ei oo sellasia myyntipöytä kirppareita..mulla nappeja on paljon ja tollasista paikoista ostan ku kivan näköstä kohalle sattuu.

    VastaaPoista
  15. IIHHAANA! Meidän tytöt ovat vain jo niin isoja, ettei oikein tuommoisia söpöstyksiä heille saa ujutettua, miksi söpöily alkaa loppumaan siinä 122 koossa???
    Pitää pojille sitten kehitellä jotain ....

    VastaaPoista
  16. Uskommattoman ihastuttava takki :).
    Kangas on upea ja ihania yksityiskohtia olet tehnyt!

    ja ilman kaavoja, vau. Itse täs "kerään rohkeutta" alkaa kokeilemaan takin tekoa, täytyy aloittaa jostain ihan helposta mallista ja ehdottomasti kaavojen kanssa :D

    VastaaPoista
  17. Vau! On kyllä hieno takki! Ihana kangas, kivoja yksityiskohtia, ja olet niin siististi ommellutkin :) Niin ja mallikin on tosi kaunis. Minulla ei valitettavasti ole nappivinkkejä, kun olen itsekkin tuskaillut ihan saman asian kanssa..

    VastaaPoista
  18. Todella kaunis takki! :)
    Minäkin olen kivoja nappeja monesti haeskellut tuloksetta..

    VastaaPoista
  19. Voihan ihanuus! Ja ymmärrän täysin miksi kangas herätti ostohimon. Minä olen nappeja ostanut Tampereelta Koskikeskuksen yläkerran "nappikaupasta". Siellä on mielestäni ihan kiva valikoima (tosin en ole puoleentoistavuoteen nappeja ostanut..)

    VastaaPoista
  20. Aivan mahtava kangas ja ihanan takin pyöräytit! :)

    VastaaPoista
  21. Wau! Ja tuosta vain pyöräytit omaat kaavat!! Tuota taitoa kadehdin - siitä saisi niin paljon lisää vapauksia kun osaisi itse kaavottaa.

    VastaaPoista
  22. Aivan ihana takki! Ja ilman kaavoja!?! :0 Wau!

    VastaaPoista
  23. Vau, aivan ihana takki!
    Nappiongelmaan auttaa ainakin
    http://www.puputsinpuoti.com/
    käsintehtyjä nappeja <3

    VastaaPoista
  24. Tosi kaunis takki! Ja olisi tuo kangas lähtenyt miunkin mukaan kaupasta. Miekin hämmästelen taitoa tehdä itse kaavat. Ei varmaan onnistuisi tosta vaan, jos itse yrittäisi. Pitäisi ainakin kokeiluversio tehdä. Että taitava oot :)

    VastaaPoista
  25. Ihastuttava takki. Tuo kangas on kyllä jännän mielenkiintoinen. Olisi varmaan lähtenyt munkin matkaan. Mistä löysit?

    VastaaPoista
  26. Mielettömän hienosti tehty takki. Osaisinpa minäkin tuosta vaan suunnitella ja tehdä itse...

    VastaaPoista
  27. Kiitos kamalasti kommenteista!

    Kangas on muistaakseni Hilcon ja se on tuommoista aika pehmoista vakosamettia.

    Nappikauppoja täällä meilläpäin ei ole yhtäkään ja netissäkään nappivalikoimat eivät huikaise. Kirppareilta olen nappeja ostellut, mutta tuntuu että omasta nappilaatikosta ei löydy kuitenkaan koskaan sopivia :D Ja olen muuten myös itse tehnyt nappeja siitä uunissa kovetettavasta massasta. Mutta vielä en ole niitä mihinkään käyttänyt.

    Ihan tuosta vain en noita kaavoja kyllä osaa tehdä. Tuohon takkiin muuttelin kaavoja takista jonka aiemmin tein. Se löytyy tuolta joulukuun postauksista olikohan Väriä pimeään -otsikolla. Mutta senkin takin kaavat on omat :) Lähtökohtana siihen oli yhden fleecehaalarin yläosa josta ensin otin mallia fleecehupparia varten jne.
    Eli on aina joku lähtökohta josta lähden muuttelemaan. Ja kaavojen mittoja on tietysti hyvä aina verrata lapsen mittoihin.

    VastaaPoista
  28. Upeaa työtä taaskin!suloinen takki! haaveena minullakin joskus osata tehdä jotakin noin ihanaa!ompeleminen on kyllä hauska harrastus ja tämä sinun blogi on kyllä ihana päivän piristys!

    kristiina

    VastaaPoista
  29. Aivan upea takki ja vielä itse piirretyillä kaavoilla, wau! Kangaskin on niin suloinen!
    Itse pähkäilen myös aina noiden nappien kanssa, kun isosta kaupungista tunnu löytyvän kunnon nappeja ja jos löytyy niin maksaa ihan sikana.

    VastaaPoista