29.7.2012

Unicefin Anna&Toivo HAASTE!

Hei, tulihan se kuuma sittenkin. Minä olen pitänyt tässä kuussa loman tapaista ja ollut lasten kanssa kotona. Aika kehnoin tuloksin. Siinä mielessä, että työhuoneella olen käynyt lähes päivittäin ja työasioita hoidellut muutenkin. Ompelukonekin muutti "loman" ajaksi työhuoneelta kotiin. Päätin kuitenkin, että leluja en loman aikana tee, ainakaan niitä pakollisia. ;) Mutta kun sitä on semmoinen kuin on, niin eihän ihan ilman ompeluita loma voi sujua. Kun on ollut niin raikasta ja sateista lähes koko loman ajan niin päätin vihdoin toteuttaa tämän projektin joka on ollut kauan mielessä. 

Unicefin Anna & Toivo: 

"UNICEFin nukkekampanjan idea on yksinkertainen. Tehdään mielikuvitusta käyttäen räsynukke, "maailman lapsi", joka edustaa vapaasti valittua kansallisuutta. Valmis nukke tarjotaan yleisölle adoptoitavaksi. Näin kerätään varoja maailmanlaajuista rokotuskampanjaa varten. Jokainen oman kodin löytänyt nukke pelastaa yhden lapsen elämän."

Teksti on lainattu Unicefin sivulta täältä.

Tälle nukelle tyttö antoi nimeksi Tilde. Tilde on tehty lakanan palasta, kangastilkusta ja muusta ylijääneistä ompelutarpeista. 


Mekko on henkselimallinen ja helposti irroitettava ja alla on punaisesta tyllin palasta tehty aluhame jonka myös saa riisuttua.


Onko sinullakin ylimääräisiä kangastilkkuja, intoa ja halua auttaa maailman lapsia ompelemalla? Kaavat nuken tekemiseen, ohjeet ja yhteystiedot Unicefin kangasmerkkiä varten, nuken toimituspaikat ja muut asiaan liittyvä info löytyy TÄÄLTÄ*. Tilden toimitan piakkoin Kokkolan paikallisryhmälle josta sen voi adoptoida välintään 20€ korvausta vastaan. 

TEE SINÄKIN!
Jos innostuit nuken tekemisestä ja otat haasteen vastaan niin vinkkaa ja linkkaa siitä minulle. Haluaisin laatia blogistien Anna ja Toivo nukeista oman gallerian Pinterestiin josta pääsisi helposti kaikkien aikaansaannoksia ihastelemaan. Olisi mukava jos kertoisit blogissasi mistä Unicefin ryhmästä halukkaat nuken ostajat voivat sitä kysellä.  Oletko mukana?


6 kommenttia:

 1. Unicef-nuken tekeminen on ollut mielessä jo kauan. Tartun siis haasteeseen! Hommasitko nukkeen tulevan Unicef merkin jo etukäteen? Mietin vaan, että jos inspiraatio iskee jo ennen kuin on merkki käsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!
   Inspiraatio iski jo ennen kuin sain merkin. Vaikka nopeasti sen sainkin. Merkki kuuluu ommella näkyvälle paikalle ja kyllä sen voi varmasti kiinnittää jälkikäteenkin.

   Poista
 2. Sitruuna ilmoittautuu talkoisiin mukaan ;) Ihana idea!!!!

  VastaaPoista
 3. Täytyypä puhaltaa pölyt ompelukoneesta ja katsoa mitä kankaita kaapissa on :)

  VastaaPoista