22.10.2010

Talveksi

Viime viikonloppuna sain lopultakin aikaiseksi ommella vähän talveksi fleecehattuja. Tai no omaan tapaani vähän taas riehaannuin. Yhteensä myssyjä taisi tulla lopulta 11 :D Ilmat on olleet sen varran harmaat lähipäivinä että kunnon kuvia on ollut vaikea saada otettua. Aamulla oli -5 astetta mittarin mukaan niin sain muutaman kuvan napsastua niistä käytössäkin.
Pojalle tein vain yhden hatun mutta siitä taisi tulla sitäkin mieluisampi. Dinohattuja ei meillä ole koskaan ollut mutta nyt poika on dinoista niin kiinnostunut että sellainen oli pakko yrittää tehdä. Mallia koon puolesta otin yhdestä kaapista löytyneestä Reiman fleecehupusta ja sitten vain kokeilin. Ihan kivasti onnistui ja poika tykkäsi. Ainoa vaan että tuota hupun aukon alareunaa on näköjään kiva pitää suussa :(
Tytölle tein pari korvallista lakkia, pupun ja hiiren sekä pari perus kypärämallista myssyä. Kaikissa omat hyväksi havaitut kaavat käytössä. Seuraavaksi halusin kokeilla jotain uutta. Olen ihastellut norjalaismyssyjen mallia (niitä joita itsekin oli pakko opetella neulomaan). Siitä siis idea ja kaavaa tekemään. Ensimmäisestä kokeilusta tuli niin pieni että kokeillaan jos se sopisi naapurin puolivuotiaalle :D Toisesta taas tuli liian iso, koko n. 52-54. Sitten vasta alkoi onnistua.  Tämä alin on se meille liian suuri. Koko n. 52-54. Sisältä tumman ruskea ja ulkoa vpun. Samoin tein yhdet ylimääräiset hiiri- ja pupulakit kokoa 50. Voisin myydä nämä ylimääräiset hintaan 16€/kpl (sis postikulut) jos joku tarvitsee. Sähköpostilla tavoittaa. PUPULAKKI ja NORJALAISMYSSY MYYTY!

18 kommenttia:

 1. Ihania!! Minäkin ajattelin kokeilla tehdä norjalaismyssyn talviversion, mutta se on jäänyt. Sinä kyllä onnistuit siinä loistavasti! Tosi ihania :)

  VastaaPoista
 2. Voi, tuo hiirimyssy on aivan hurmaava! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania norjalaisia! Mukava, kun ei jää otsa paljaaksi. Tuo turkoosi-punainen on ihana yhdistelmä etenkin pojalle -meilläkin siitä tykätään :)

  VastaaPoista
 4. oi miten ihania kaikki <3 Meillä kaivettiin taas esiin sun tekemät viimevuotiset pupuhatut ja ne on lasten lemppareita :)

  VastaaPoista
 5. Voi jee, miten hauskoja :)

  VastaaPoista
 6. Ihania :) Vaaleanpunaisesta olisin kiinnostunut jollei ole jo mennyt.

  VastaaPoista
 7. IHania!Mä olen kans tykästynyt muutamassa blogissa nähtyihin dinohattuihin ja sellainen onkin juuri työn alla:)puna-turkoosi on tosi kiva yhdistelmä!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania hattuja <3

  Itselläkin ollut suunnitelmissa dinohattu tuollaisena hiippamallina : )

  VastaaPoista
 9. Aivan upeita hattuja! Kiva tuo norjalaismyssyn malli. Hienosti onnistunut :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen noita norjalaismyssyjä ihastellut, vielä en ole saanut selvitettyä ohjetta (olen melko noviisi neulonnassa). Ommellen niitä voisikin tehdä, kiitos ideasta! Toteutuksesi ovat todella kivannäköisiä!

  VastaaPoista
 11. Mahtavia tekeleitä on taas tullut näytille! Valkoinen myssy tähdellä hurmasi erityisesti tällä kertaa.

  Liitän blogisi oman blogini "Kurkkaahan näihinkin blogeihin!"-listaan :)

  VastaaPoista