14.7.2010

Täällä sataa!

Ihana, että sataa vettä! Mutta mitäs sitä tekisi sateella?

Muistatteko lautapeliä Käärme ja tikapuut?  Minä muistan vaikka lapsena sitä peliä ei meillä ollutkaan, naapurissa kylläkin. Törmäsin netissä ohjeisiin miten pelilaudan voi tehdä itse, joten olihan se sitten pakko tehdä.. Muuttelin ideaa nyt niin että tällä laudalla pahiksia ovat madot ja kiipeämään pääsee köynnöksiä pitkin. Tulostin pelilaudan A3 koossa ja liimasin vanerille. Nyt ei kun pelaamaan :)Tämän saa tulostaa jos tahtoo tai voi askarrella oman pelin: Laudalla pitää olla 100 ruutua ja 7 köynnöstä/tikapuuta ja 7 matoa/käärmettä. Laudalla kuljetaan nopan osoittaman verran eteenpäin. Jos osut köynnöksen juurelle saat kiivetä köynnöksen toiseen päähän. Jos taas osut madon naamaan syö mato sinut ja joudut madon hännän osoittaamaan kohtaan. Voittaja on tietenkin se joka ennättää ensiksi maaliin :)

Sadepäivän kunniaksi tuunattiin myös muutamat Eskimot valkosuklaalla :)
 

17 kommenttia:

 1. Pitäneekin tulostaa siun versio pelistä. Tätä jaksais varmaan 3-vuotiaskin pelata joten kuten. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno matopeli :D Lautapelit oli pienenä mun ihan suosikkeja. Ei ole tullut pelattua vuosiin, pitäisiköhän kokeilla ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo peli on vaan niin klassiko, että ihan tuppaa harmittamaan, kun tuo vajaa puoltoista vuotias ei vielä sitä hallitse ;)

  Tämänhän voisi myös tehdä isona peittona ommellen! Melkoinen homma toki... Kaikkea sitä päähän pälkähtää :)

  Pitää ruveta pelejä hamstraamaan pian, itse viihdyn niiden parissa, siis jos lasten leikeistä valitsemaan joutuu :)

  Ihana! Ja herrrrkulliset jädet!

  VastaaPoista
 4. Mahtavat jädet ja kaunis peli :)

  VastaaPoista
 5. On sinulla hyviä ideoita, tehdä itse peli ja tuunata eskimot :). Teillä aika kuluu kivasti luoden uutta sadepäivinäkin :). Täällä ei vielä sada, on kyllä hiostava ja pistävä ilma.
  Kiitos osoitetiedoista luovaan leikkiin, tämän vuoden loppuun mennessä postipate tuo jotain sinnepäin :)

  VastaaPoista
 6. Muistanpa hyvinkin tuon pelin, vaikkei meilläkään sitä kotona ollut! Täytyypä tehdä tuollainen sitten joskus, kun meidän napero oppii pelaamaan.. Ja ukkonen alkoi täälläkin, ihana kun vähän ilma viilenee, 30 asteen sisälämpötila on jo alkanut hieman tuskaiselta tuntua.. :)

  VastaaPoista
 7. voi miten hauska idea. harmi ettei ole lähipiirissä ketään pikkuista, jolle tuon tulostaa.. laitan silti idean korvan taakse tulevaisuutta varten ;)

  VastaaPoista
 8. Hauskoja ideoita! Pursuat luovuutta. Oma pääni on ihan turvoksissa enkä saa mitään aikaan, +30 astetta ulkona ja sisällä. Sataisipa täälläkin!

  VastaaPoista
 9. Pitää muistaa tuo peli kun saadaan tuo toinen kone kuntoon...sitten vasta pääsee tulostamaan.

  VastaaPoista
 10. Juu, tuttu peli :D
  Tääl edelleen printteri hankkimatta, mut toi pitää kyl sit printata jahka saadaan hankittua :)

  VastaaPoista
 11. Hieno idea pelistä! Ja hauskat jädet! :D

  VastaaPoista
 12. Vau! Hieno peli, taidanpa minäkin tulostaa:)

  VastaaPoista
 13. Hieno peli! En ole koskaan tuota pelannut, mutta vaikuttaa kivalta peliltä kun on noin yksinkertaiset säännöt. Taidan tulostaa tuon sinun version, kun on niin hauskan näköinenkin :)

  VastaaPoista
 14. Hehee, mahtavia jäätelöitä! Ja voi kun täälläkin sataisi!

  VastaaPoista
 15. Ei voi taas muuta tehdä, kun huokailla, miten käsittämättömän taitava oot! Ensinnäkin, peli tosi kiva idea, mutta erityisesti, tuo sun tyyli on niin ihanan omintakeinen ja (*miettii jotain parempaa adjektiivia kuin ihana*) - loistava :D

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille!!

  Minäkin tykkään mielummin pelata kuin leikkiä leluilla ;D Muistan että tämä peli oli tosi kiva. Meillä 4v on aivan intona kaikkiin peleihin vaikka ei niitä osaisi sääntöjen mukaan pelatakaan. Pelataan sitten vähän sinnepäin :)

  VastaaPoista