31.1.2010

Sydämelliset

Nämä syntyivät Novitan flipflop-lankojen lopuista. Työnjälki ei ole hääppöistä kun ei neulominen minulta oikein luonnistu, ei tule tasaista. Vuoret olen tehnyt tytön pieneksijäänestä trikoopaidasta. Ja sydännapit olen tehnyt uunissa kovetettavasta askartelumassasta. Kesäinen olo näistäkin tulee. Vai eikö olisikin ihanaa kaivella rahat jätskikioskilla tämmöisestä?









27.1.2010

flipflop


kuvitelkaa







Kaunis kesäpäivä







meren tuoksu







aaltojen humina







lämpimät märät rantakivet







suolapärskeet poskilla











-sanokaa



flipflop ja tämä kaikki on



teidän.











Noin sanotaan Novitan flipflop langan vyötteessä. :D



Ja minä kuvittelin.



Tein piknikkassin johon mahtuu peite, eväät ja uimatarpeet.



Enää ei tarvita kuin se kesäpäivä.













 


 




26.1.2010

Unikaverit vol2

Jee, kone toimii taas kiitos veljeni! Eipä onneksi uutta konetta tarvinut ostaa kun sitä pelkäsin. Muistakaahan kaikki ottaa varmuuskopiot kuvistanne jne. koska kone voi päättää olla toimimatta ilman ennakkovaroitusta! t. Se jolla niitä varmuuskopioita ei ollut. Veljeni onneksi sai tiedot talteen joten kamalaa vahinkoa ei tapahtunut.

Kokeilin sitten sitä kankaanpainantaa. Ostin Emon värit ja raakelin. Vanha seula minulla olikin jota olen käyttänyt muussa tarkoituksessa. Seulassa oli joitakin kohtia joista väri ei päässyt läpi niin en ole lopputulokseen tyytyväinen. Muutenkin kaipaan harjoitusta.. Mutta koen että tämä on hyvä alku ja olen ihan koukuttunut kankaanpainantaan. Ideoita on kamalasti! Pitäisi vaan saada vaihdettua seulakehikkoon uusi kangas taihankkia ihan uusi niin pääsisin vauhtiin.

Tämmöisiä unikavereita kokeilin tehdä. Lakanakankaaseen olen painanut hahmon kahdella värillä. Ja hahmoista ommellut nämä kaverit. Näillä on kasvot molemmilla puolilla. Toinen puoli nukkuu ja toinen valvoo, leikkijä saa päättää kummin päin milloinkin kuuluu olla. Näihin idea on omasta vanhasta nukesta joka minulla oli unikaverina lapsena. Muistan että oli aina tärkeää kumpi puoli oli ylöspäin, nukkuva vai valvova.





21.1.2010

Pientä höpöä

Näiden mietintä lähti siitä mitä voisi tehdä  tyhjistä säilyketölkeistä. No neulatyynyjä!  Uudelle voisi olla tarvetta kun ei se vanha enää omissa silmissä kovin kauniilta näytä.

Muoksis* Ohjeeni näiden tekoon löydät täältä!!





19.1.2010

Kesätakki

Tämä kangas oli semmoista joka kangaskaupassa nähtynä aiheutti minussa välitöntä ostohimoa.. Siitä viis etten tiennyt yhtään mitä siitä tekisin. Tai paljonko sitä ehkä tarvitsisin. Siis tarvitsisinko edes. Mutta ostin 70cm tarkalleen. Kauan sitä kotona katsoin enkä halunnut tehdä siitä mitään kun sitten sitä ei enää olisi. Tyhmää tiedän.

Eilen ompelin siitä tytölle takin. Ei ollut valmista kaavaa joten suunnittelin takin itse. Ja kangasta olisi saanut olla pikkuisen enemmän, mutta sillä mentiin mitä oli. Taakse laskos ja hiippahuppu tietenkin. Ja eteen söpöt taskut ja kivat napit ja ja. No tuli sitten vähän liian söpö minun makuun :D Vuorena takissa on lakanapuuvillaa.

















Pakko pikkuisen valittaa kangaskauppojen nappivalikoimia, kun niitä ei ole!! Tähän nyt sattui löytymään suhteellisen hyvät mutta ei semmoisia jotka olivat mielessä. Mistä ostatte nappeja? Netistä?

17.1.2010

Yksi Ruttis

Ompelin vielä yhden ruttupussukan, samasta vanhasta kankaasta kuin toisen unikaverin. Olen ihan rakastunut tuohon kankaaseen kun siinä hupsulla tavalla on vaikka mitä mahdollista kuvattuna. Harmi että kangasta on vain niin vähän. Mutta siis tämmöinen pussukka tällä kertaa oikein monelta kantilta kuvattuna :D Tähän muistin jo lisätä pikkuisen tuota tekemääni Paapii -nauhaakin.


15.1.2010

9.1.2010

Love In Retro


Taustojen tekointoa kun riitti niin sain kokeilla tehdä Love In Retro blogiin uuden taustan. Hantta lähetti minulle sähköpostilla kuvan tekemästään siilistä ja siitä se sitten lähti. Kovin räikeää en uskaltanut tehdä tuon edellisen oman kokeilun perusteella joten rauhallisempia värejä mutta kuitenkin retrotyylistä.

Tällaisen siilin tein Hantan lähettämästä kuvasta
Tällaisen kuvan sain.



Tältä näyttää valmis tausta.


8.1.2010

Napataatta


Minulla oli lapsena ihana pehmolelu. Se oli keltainen ja joustofroteesta tehty. Sillä oli pömpöttävä maha ja hassu napa. Sisällä siinä oli pehmusteena superlonia. Sanoin sitä Napataataksi. Taatalle kävi huonosti kun pikkuveli otti sen päiväkotiin mukaan jossa siltä revittiin napa irti. Sen koommin en sitä nähnyt, mutta Napataatta on jäänyt vahvasti mieleeni. Yhtään kuvaa siitä ei taida olla ja tämä yritelmäni luoda uudelleen Napataatta perustuu vain muistikuviini. Nyt lapset saavat samanlaisen. Saavat itse keksiä sille nimen ja tykästyä siihen tai olla tykkäämättä. Kuinka vain.



Joustofroteeta en löytänyt mutta Eurokankaasta tämmöisen palan kangasta joka on väriltänsä oikea. En oikein tiedä mitä kangasta tämä edes on. Kangas on paksua ja hieman joustavaa ja takapuolella siinä on nukka.








Tausta nro 2

Tämä on vähän vähemmän tajuntaan räjähtävä versio. Kokeilu tämäkin. En halua saada päänsärkyä oman blogini tuijottelusta :)



7.1.2010

Blogiin uusi tausta




Mikähän siinäkin on ettei blogipohjasivustoista juurikaan löydy valmiita kivoja pohjia. Tai ainakaan minä en ole löytänyt muuta kuin tuon pöllötaustan joka minulla oli käytössä. Ehkä olen käynyt väärillä sivuilla. Tässä oma paapii yritelmä..

Muoks*

Nyt se on vaihdettu. Aika räikeä. Huh. Mutta OMA ja tiedättekö sain sen vaihdettua ilman nörttiveljeni apua, jee!

Ja se entinen pöllötausta josta kovasti tykkäsin oli tällainen. Ehkä vaihdan sen takaisin, ehkä koitan tehdä jotain muuta tilalle. Saa nähdä.


5.1.2010

PILKKUJA vol 2





Lisää pilkkuja, ei voi mitään, sillä viikonlopun kangasostoksilla pilkkukankaita lähti mukaan useampia. Tähän hameeseen sain idean Suuresta Käsityölehdestä, mutta kaavassa ei ollut kokoa kun se oli paljon isommille tytöille tarkoitettu. Piti sitten säveltää kaava ihan omasta päästä. Pikkuisen pienehkö hameesta tuli eikä muutenkaan täsmälleen semmoinen kuin ajattelin. Mutta tykkään silti. Laitoin pikkuisen vihreää hameeseen kun jotenkin keltaisen ja vihreän yhdistelmä kiehtoo minua juuri nyt. Kangas tässäkin on Hilcon.

3.1.2010

Pilkkuja!!





Ai että kun pilkut on ihania! Siksi myös tämä äsken valmiiksi saatu paitakin on minusta ihana! Kangas on Hilcon ja kaava Ottobresta.

2.1.2010

Kaulahuivi









Uutta vuotta meillä on vietetty virkkuukoukkua heilutellen, herkkuja syöden ja piparkakkutaloa tuhoten. Tämän huivin ohje löytyy Susanne Cropperin kirjasta Virkkaa uusvanhaa. Kävin huivista nappaamassa vaihteeksi pihalla kuvan kun siellä oli minusta tänään niin kaunista.