30.4.2010

Kaulahuiveista ja jotain muutakin

Näitä kissakaulahuivejahan minä olen vääntänyt sisulla muutamia mutta nyt sanon seis. Enempiä en tee ainakaan itse enää! Huivien painaminen on ollut varsin ongelmallista osin siksi että pienellä seulalla tehtäessä olen tarvinut kuusi sabluunaa ja kaikkien on tietysti täytynyt onnistua hyvin kohdistuksineen ja painojälkineen, että huivista tulee kunnollinen. Mutta muutenkin.. Enää niitä ei voi tilata. Arpajaisvoittohuivin sain jokin aika sitten postitettua ja se on tuossa kuvassakin. Kauanhan siinä meni ja siksi sujautin samaan kuoreen ylläriksi toisen noita naamoista joita testasin. Voi kiinnittää vaikka kerhoreppuun tms.
Pakko purnata lopuksi vähän postista. Olen noita siilipehmoja lähetellyt nyt muutamia kaikki samalla tavalla pakattuna. Outoa on se miten posti lähetyksen hinnoittelee riippuen siitä kuka siellä tiskintakana pönöttää. Osa painelee pakettia ja ottaa kirjeen maksun ja osa ottaa maksikirjeen hinnan sen kummempia miettimättä. Olenkin puodin puolelle selvyyden vuoksi muuttanut hinnoiksi kiinteät hinnat jotka sisältävät postituksen oli se postikulu sitten mikä tahansa. Jos jollekin on tullut paha mieli siitä että posti onkin hyväksynyt siilin kirjeen hinnalla postitettevaksi ja kokee että on maksanut minulle liikaa niin laittakaa sähköpostia niin korjataan asia. :)
Kaikesta purnaamisesta ja sateisesta säästä huolimatta,

Hauskaa vappua!

19 kommenttia:

 1. Usein ei kannata viedä postin tiskille.
  Joskus postin virkailija olisi halunnut välttämättä laskuttaa kirjeestäni maksikirjemaksun. Olin käyttänyt pakkaamiseen hurjasti aikaa, että saisin oikeisiin mittoihin. Kyllä sapetti! Kävelin ulos pää kiehuen ja työnsin sen kirjeen sitten lähimpään laatikkoon normaalin kirjeen postimerkeillä varustettuna. Hyvin meni perille.
  Sittemmin kaikki kirjeet, jotka hyvin mahtuvat postin laatikoihin sisälle suuremmin survomatta, ovat menneet vastaanottajalle ilman lisämaksuja.

  VastaaPoista
 2. Onpas kurjaa, että postin palvelu riippuu tiskin takana seisojasta, luulisi että säännöt ovat samat kaikille. Ja meilläpäin on ainakin ihan uskomatonta mitä postinjakajat saavat laatikkoon survottua, kerran on se luukun lippakin lähtenyt kävelemään, mutta paketti oli saatu kuin saatukin mahtumaan.. Ja voi ihme, että olet saanut yhtään kisuhuivia valmiiksi, kuulostaa niin monimutkaiselta. Hatunnosto sillekin! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo postin pelleily ei siis ole ainoastaan meidän postin ongelma. Ihan uskomatonta miten posti noita kirjeitä hinnoittelee. Olen lähettänyt nyt kuukauden sisään aika monta vaippaa ja sama vaippa saattaa eri päivänä olla vaan 1,10e ja toisena päivänä menee maksikirjeenä.

  VastaaPoista
 4. Sama kokemus täälläkin postista ja mielummin punnitsen itse ja vien laatikkoon. Ei auta edes valittaminen, niin peestä on Itella.

  VastaaPoista
 5. Kiitos palkinnosta on ollut jo ahkerassa käytössä. Naamio on ollut Pikku-Venlan iihmeteltävänä vaunuissa.

  Ihme touhua tuolla Itellalla. Itse koin vastaavaa huutis kohdetta postittaessani. 1,60 mulle ja 5,31 multa eteenpäin... Jipii. Taatusti oli yhtä pienesti pakattu..

  Hauskaa Vappua myös teille!

  VastaaPoista
 6. Ihan samat kokemukset mulla on postista! Yksi miespuolinen virkailija piti minulle oikein luennon siitä, miten kirjeen kuuluu SOLAHTAA, siitä postin mitta-aukosta... Sen jälkeen olen käyttänyt vain ja ainoastaan ihanan lähipostimme palveluja..

  VastaaPoista
 7. Kaunis on tuo huivi ja naamat myös :)
  Itsellä on kans vähän samanlaisia kokemuksia postista...murrmurr vaan itellalle.

  VastaaPoista
 8. Täällä kanssa yksi joka on hemrmostunut postiin!!!
  Onneksi helpostikuoret ovat aika helppoja, jos on kuoreen mahtuvaa postia lähdössä maailmalle.

  VastaaPoista
 9. Vähän samantyyppisiä kokemuksia täälläkin. Lisäksi postitus on Suomessa törkeän kallista - isäni tilasi jonkun isomman puuntyöstövempeleen Englannista ja se tuli kotiin saakka kuljetettuna jollain parilla kympillä...

  VastaaPoista
 10. Miusta jos hinta on posteineen ilmoitettu, niin asiakas on valmis sen summan maksamaan. Jos tulee pienemmillä posteilla, niin se on sitten siun etu :)

  Itellan hinnat on kyllä kovat. Vaikka ite käytään helpostikuoria, niin silti. Etenkin jos haluat postittaa vaikka haalarin, niin heti menee se 8,5e, mikä on kyllä hurja hinta!! Saksasta asti tulee esim. vaunut halvemmin kotiovella asti, kuin matkahuollossa Suomen sisällä, puhumattakaan paljonko maksaisi Itellan kautta vaunujen kuljetus!

  Kaulahuivit on IHANIA!!! Nosta reilusti hinnan semmoselle tasolle, että se kuka mahottomasti haluaa, sen saisi ;-) Homma kuulosta kyllä niin monimutkaiselta, että ei tosiaan pienellä hinnalla kannata tehdä! Mutta toki, jos tuntuu, että ei kerkeä, niin tietenkin itse päätät!! Miun on varmaan pakko vielä semmonen siili ostaa, Onni ihastui niihin niin kovin :)

  VastaaPoista
 11. Kivoja nuo uudet naamat :) Tekemääsi kaulahuivia viimeksi tänään ihasteltiin, joten et ole turhaan nähnyt vaivaa! Mutta tosiaan ei se taloudellisesti ole kovin kannattavaa tehdä tuommoisia monimutkaisia juttuja.

  Minäkin olen välillä kummastellut Itellan hintoja, vaikkakaan en ole pystynyt hirveästi vertailla, kun on ollut eri kokoisia paketteja. Mutta välillä yllättyy, että olipas halpaa ja välillä taas ei :(

  VastaaPoista
 12. Samoja kokemuksia täälläkin postista. Viimeksi selitettiin kalliimpaa hintaa sillä, että vastaanottaja joutuu paketin lunastamaan kallilla hinnalla, jos on liian suuri.. Mitäs siihen sitten voisi enää sanoa. Mur. Taatusti olisi mahtunut postin laatikkoon.

  Kuulostaa kovin työläältä nuo huivit, mutta on ne kyllä hienoja!

  VastaaPoista
 13. No voi kökkö ja minä kun niin ajattelin että syksyllä tilaan sinulta kaulaliinan.. Mutta täysin ymmärrettävää, jos työ on niin suuri.
  Kivoja nuo naamat! :)

  Postissa on tosiaan ihan kummat tavat kirjeiden kanssa, välillä menee paksummatkin kirjeenä ja välillä ei. Huoh.

  VastaaPoista
 14. Näkyy olevan todella monella kränää postin kanssa :D Sama juttu täällä ja siihen päälle vielä tiuskiva työntekijä, joka oli aina huonolla päällä. Vuosi sitten oli kait pidemmällä hermolomalla ja sittemmin on ollut oikein asiakaspalveluhenkinen. Helpoimmaksi olen itsekin todennut postittaa tuossa kaupan kulmalla kirjeinä menevät. Salesta saa vielä S-Bonusta kun ostaa postimerkit :D

  VastaaPoista
 15. Posti on posti...tai ne virkailijat on :(
  Ihana huivi...

  VastaaPoista
 16. Löysin blogiisi ensi kerran ja jumahdin tutkailemaan pidemmäksi aikaa :)

  Postin hinnoittelu on viimeinkin viestintäviraston hampaissa, jospa he saisivat hinnoitteluun jotain tolkkua.

  VastaaPoista
 17. Juups..tuttua toimintaa tuo tuollainen postin meininki! Ärsyttävää!! Voi vitsit nää sun jutut on ihania ja mie tahtoisin tilata jonkun pehmon..en vaan osaa päättää minkä!!?? :)Täytyy yrittää josko Tilda osaisi päättää mun puolesta..

  VastaaPoista
 18. En ole pitkään aikaan vieraillut täällä blogimaailmassa ja täytyy sanoa, että oot kyllä saanut vaikka mitä ihanaa aikaiseksi! Huh!
  Postista viis :D

  VastaaPoista
 19. Kiitos kaikille! "Mukavaa" huomata että muutkin ovat painiskelleet postin kanssa samassa asiassa :D

  VastaaPoista