31.7.2012

Linnunrata Royal-tuotteelle!


Tittidii! Syksyllä on tulossa muitakin vaatekankaita minun kuoseilla! Tämä Royal-tuotteelle suunniteltu Linnunrata jersey tulee myyntiin elokuussa. Kangas valmistetaan Euroopassa, muut lisätiedot siitä löytyvät täältä. 

Tätä saa sitten myös omasta verkkokaupastani! Jälleenmyynnistä kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja Royal-tuotteelta. 

29.7.2012

Unicefin Anna&Toivo HAASTE!

Hei, tulihan se kuuma sittenkin. Minä olen pitänyt tässä kuussa loman tapaista ja ollut lasten kanssa kotona. Aika kehnoin tuloksin. Siinä mielessä, että työhuoneella olen käynyt lähes päivittäin ja työasioita hoidellut muutenkin. Ompelukonekin muutti "loman" ajaksi työhuoneelta kotiin. Päätin kuitenkin, että leluja en loman aikana tee, ainakaan niitä pakollisia. ;) Mutta kun sitä on semmoinen kuin on, niin eihän ihan ilman ompeluita loma voi sujua. Kun on ollut niin raikasta ja sateista lähes koko loman ajan niin päätin vihdoin toteuttaa tämän projektin joka on ollut kauan mielessä. 

Unicefin Anna & Toivo: 

"UNICEFin nukkekampanjan idea on yksinkertainen. Tehdään mielikuvitusta käyttäen räsynukke, "maailman lapsi", joka edustaa vapaasti valittua kansallisuutta. Valmis nukke tarjotaan yleisölle adoptoitavaksi. Näin kerätään varoja maailmanlaajuista rokotuskampanjaa varten. Jokainen oman kodin löytänyt nukke pelastaa yhden lapsen elämän."

Teksti on lainattu Unicefin sivulta täältä.

Tälle nukelle tyttö antoi nimeksi Tilde. Tilde on tehty lakanan palasta, kangastilkusta ja muusta ylijääneistä ompelutarpeista. 


Mekko on henkselimallinen ja helposti irroitettava ja alla on punaisesta tyllin palasta tehty aluhame jonka myös saa riisuttua.


Onko sinullakin ylimääräisiä kangastilkkuja, intoa ja halua auttaa maailman lapsia ompelemalla? Kaavat nuken tekemiseen, ohjeet ja yhteystiedot Unicefin kangasmerkkiä varten, nuken toimituspaikat ja muut asiaan liittyvä info löytyy TÄÄLTÄ*. Tilden toimitan piakkoin Kokkolan paikallisryhmälle josta sen voi adoptoida välintään 20€ korvausta vastaan. 

TEE SINÄKIN!
Jos innostuit nuken tekemisestä ja otat haasteen vastaan niin vinkkaa ja linkkaa siitä minulle. Haluaisin laatia blogistien Anna ja Toivo nukeista oman gallerian Pinterestiin josta pääsisi helposti kaikkien aikaansaannoksia ihastelemaan. Olisi mukava jos kertoisit blogissasi mistä Unicefin ryhmästä halukkaat nuken ostajat voivat sitä kysellä.  Oletko mukana?


10.7.2012

Iih! ♥

Tänään posti toi muutaman näytteen Noshille syksyksi suunnitelluista neuloksista. Piti innostuksissaan ihan haukkoa henkeä. Varsinkin ketut oli ihana nähdä livenä! Omistan saumurin mutta into opetella vaatteiden tekoa on ollut taka-alalla pitkään. Mitenköhän käy kun saan näitä rullat omaan verkkokauppaan. Onkohan ihan pakko kokeilla. ;) 

yst.terv, 
Tuleva jättiläiskettukarkki


(Tässä ruskea tulee muuttumaan tuotantoon hiukan vaaleammaksi)


5.7.2012

Ideaa ei voi omistaa



Olen aiemmin kirjoittanut ideoista, kopioinnista ja matkimisesta. Palaan aiheeseen nyt koska se on minulle ajankohtainen.
Silloin kun PaaPiista tuli yritys ja aloin tehdä omista ideoista tuotteita myyntitarkoituksessa, sain kuulla varoittelua siitä, miten hyvät ideat napataan ja niitä saatetaan kopioida. Sehän on jokaisen tiedostettava ja jollain tasolla hyväksyttäväkin. Silloin tällöin myöhemminkin on kyselty olenko törmännyt samanlaisiin tuotteisiin. Olen saanut vastata, että en ole moista huomannut. Enpä olisi arvannut, että se idean nappaaminen tulee Suomen suurimmalta käsityölehdeltä. 
Sain tänään viestejä olenko jo nähnyt uusimman numeron Suuri Käsityö -lehteä. Kävin hakemassa sen postilaatikosta ja ymmärrän miksi minun puolesta on harmistuttu. Alla kuva sivusta.

Sieniperhe on päässyt viimeisen vuoden sisällä useaan julkaisuun niin printtimediassa kun netissäkin. Uskallan siis väittää, että lehden toimittajan tekemät sienet on ideoitu minun sienien pohjalta. Ja toteutettu hyvin samanlaisena.. Moni käsityön harrastaja on varmasti jo aiemmin keksinyt ettei sieniä tehdäkseen ole pakko ostaa minun TSI pakettia. Ilokseni olen kuitenkin saanut TSI paketteja tehdä ja myydä ja toivon, että se jatkuu tulevaisuudessakin tästä jutusta huolimatta. Sen sijaan tulen surulliseksi siitä miten lehti nappaa pienyrittäjän idean noin suoraan mitään kyselemättä. Missä menee raja?